Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 20 jan 2022
Leestijd: 5 minuten

Dé aflevering van BOOS over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice staat online en dit is wat er gezegd wordt

Eindelijk is het zover: dé controversiële aflevering van YouTube-programma BOOS over de schandalen rondom The Voice, gepresenteerd en gemaakt door Tim Hofman en team staat online. De precieze inhoud van de aflevering van BOOS over seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland bleef geheim.. tot vandaag. Eindelijk is bekend gemaakt waar de redactie van BOOS al maanden aan werkt.

Wat een drama.

BOOS over grensoverschrijdend gedrag The Voice

Er werd flink gehoopt dat de aflevering eerder naar buiten gebracht zou worden, maar team BOOS hield voet bij stuk en vandaag om 16:00 was het eindelijk zover. BNNVARA woordvoerder Thijs Verheij laat weten waarom ze toch nog even gewacht hebben met uitzenden: “In de uitzending van donderdag zal ook aandacht worden besteed aan “een tijdlijn” wat betreft het misbruik. En “wat er nu van de organisaties terug is gekomen.” Aha! De aflevering was dus nog niet helemaal compleet.

Veel werknemers van The Voice, bekende Nederlanders, betrokken partijen en slachtoffers hebben inmiddels al van zich laten horen. Zo bleek dat Jeroen Rietbergen (nu ex-man van Linda de Mol) een grote rol speelde in dit schandaal. Ook gaan er geruchten over coaches van The Voice.

BOOS geeft tot donderdag niets meer over The Voice weg, producent doet oproep aan slachtoffers

Het verhaal

Tim schets verschillende situaties en verschillende slachtoffers komen aan het woord. Zo worden er een verhalen verteld over Jeroen Rietbergen, Marco Borsato en Ali B.

Jeroen Rietbergen

Een oud kandidate van The Voice vertelt anoniem over Jeroen: “Hij zei dat ik niet te geil mocht doen tijdens de opname dagen want dan zou hij mij bespringen. Hij hield wel van de jonge meiden, ook kandidaten”.

Een andere kandidaat vertelt: “Jeroen appte mij met de vraag hoe ik mij daar beneden had geschoren. Hij vroeg wel of we discreet konden blijven omdat het programma het niet cool zou vinden als ze dit zouden weten. Later stuurde hij me een dickpic.”

Er melden zich 19 vrouwen bij BOOS over Jeroen Rietbergen. Deze misdragingen zouden ongeveer 10 jaar hebben geduurd, van 2010 tot 2021.

Een andere anonieme ex-kandidate laat weten: “Ik was mijn blind audition aan het voorbereiden. Op een gegeven moment vroeg hij: hoe oud ben je? Ik zei 17. Toen zei hij: Oh daar voel je niks van.”

Marco Borsato

Marco zat van 2011 tot en met 2015 bij The Voice. Hij is iemand met veel aanzien door zijn carrière en wordt beschuldigd van onzedelijke betastingen.

Een The Voice Kids-kandidate van destijds 14 vertelt hoe Marco tijdens een barbecue herhaaldelijk aan haar billen zat. Ook zijn er meerdere verhalen van andere kandidaten over hoe hij vaak té dichtbij stond en hoe hij aan heupen zat van vaak minderjarige kandidaten.

Ali B

Dan zien we Tim samen met eindredacteur Marije praten met een anonieme vrouw. Het is 11 januari en de vrouw gaat aangifte doen tegen Ali B. Hij zou haar verkracht hebben. Ze zegt: “Het is al zo lang geleden gebeurd en ik wil het al zo lang doen maar ik heb nooit het idee gehad dat het kon.” Ali zou zelfs tegen deze anonieme vrouw hebben gezegd dat hij dit vaker deed (verkrachting).

Ex- kandidaten vertellen dat zij na hun deelname nog contact hebben gehad met Ali. Dat hij zelfs bij eentje thuis op de stoep stond. Ze vertelde dat hij uit het niets zei: “Ik heb zin om je te neuken”. Deze vrouw ging er niet op in, maar toen ging hij staan en zei dezelfde zin nog een keer. De vrouw verzocht hem om te gaan en toen dat heeft hij toen ook gedaan.

Ook vertelde een andere vrouw dat dat ze op haar achttiende opgehaald werd om met hem naar de studio te gaan. Voor muziek, dacht zij. Ze zaten daar samen op een bank en toen begon Ali haar opeens te zoenen. Zij dacht: “jij bent zo machtig dus wat jij wil dat moet nu gebeuren. Dus ik liet het maar over me heen komen. Ik ben verstijfd en toen heeft hij seks met mij gehad.”

Ze vroeg zelfs: “Ben je niet bang dat mensen er achter komen?”, Toen zei Ali: “Niemand gaat jou geloven.”

Ook zijn er meerdere verhalen van vrouwen die samen met hem op een feestje waren en waar hij grensoverschrijdend gedrag vertoonde. Hij zat aan ze, hij had seks met ze en dit allemaal zonder toestemming. Ali laat weten een reactie op de vraag of hij seks gehad zou hebben met ex-deelnemers van The Voice niet relevant te vinden.

In de tweede helft van de uitzending zien we John de Mol verschijnen. De Mol zit tegenover Tim. Zij hebben gisteravond, op 19 januari, een gesprek gehad over de deze BOOS-uitzending. John mocht hem al eerder bekijken en hij laat weten “behoorlijk in de war te zijn.”John: “Als je me 1% had laten zien was het al veel te veel en was het al schokkend geweest.” John vertelt dat hij in 2019 voor het eerst geluiden hoorde over grensoverschrijdend gedrag. De Mol is zichtbaar nerveus en zit te friemelen met zijn handen. Dus hij wist hier al eerder van?! Wel laat hij weten dat het toen om 1 geval ging en dat hem alleen verteld werd over het WhatsApp contact, dus dat hij daarom dacht dat een waarschuwing wel zou volstaan.

Als één van de laatste dingen laat De Mol weten dat hij het zich niet voor kan stellen dat Marco Borsato tijdens The Voice Kids aan jonge deelnemers gezeten zou hebben. “Dan heb ik me in de mens Marco Borsato ontzettend vergist.” Ook omdat volgens John er strenge regels bestaan bij de kinderversie van The Voice. “Kinderen mogen nooit alleen zijn. Er is altijd iemand bij.”, stelt hij.

Voor alle informatie, feiten en het hele gesprek met John de Mol bekijk de aflevering van BOOS hieronder:

Linda de Mol in statement: ‘Ik heb inmiddels mijn relatie verbroken’