Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 17 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Linda de Mol in statement: ‘Ik heb inmiddels mijn relatie verbroken’

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: hét schandaal rondom The Voice of Holland. Het nieuws over grensoverschrijdend gedrag van enkele ‘medewerkers’ komt afgelopen zaterdag snel achter elkaar naar buiten en heel Nederland kan bijna niet geloven wat er allemaal verteld wordt.

Wat erg.

Grensoverschrijdend gedrag bij TVOH

Het talentenprogramma The Voice of Holland is stopgezet na berichten van het YouTube-programma BOOS over grensoverschrijdend gedrag van een aantal mensen die bij TVOH werken. Zelfs sommige TVOH-collega’s reageren vol ongeloof. Zo laat presentatrice Chantal Janzen weten dat ‘het voor alle medewerkers verpest is, vooral voor degene die met hart en ziel aan het programma meewerken.’ Bandleider en man van Linda de Mol, Jeroen Rietbergen, stapt op na bekend te hebben gemaakt dat hij zich tijdens zijn jarenlange betrokkenheid bij het programma schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik.

Linda’s statement

Linda geeft vandaag een statement op Linda.nl:

“Lieve allemaal,

Sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijke nachtmerrie. Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet.

Ik heb inmiddels mijn relatie verbroken, Jeroen woont niet meer bij mij. Mijn werkzaamheden leg ik de komende tijd neer in de hoop dit een plek te kunnen geven en ik vraag iedereen mijn gezin met rust te laten.

Dank voor alle lieve en begripvolle berichten en appjes, dat is het enige dat een beetje troost biedt als je hart gebroken is.

Linda de Mol”

Over de relatie

De Mol had sinds 2007 een relatie met Jeroen. Ze gingen enige tijd uit elkaar wat volgens de verklaring van Rietbergen te maken had met zijn gedrag op de werkvloer. Hij schreef in zijn verklaring dat hij ‘met grote schaamte’ zijn vrouw op de hoogte had gebracht. Ook RTL zou van dit gedrag afweten.

Over het onderzoek van BOOS

Op de website van BNNVARA staat het volgende over het onderzoek: “In het voorjaar van 2021 ontving de redactie van BOOS verhalen over vermeend seksueel overschrijdend gedrag binnen The Voice of Holland. Er volgde een oproep van BOOS-presentator Tim Hofman waarin hij vroeg of er meer mensen zijn die iets hebben meegemaakt bij talentenjachten die niet door de beugel kunnen. Er volgden tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice.”

Het YouTube-programma van BOOS met alle informatie over dit schandaal komt aankomende donderdag online om 16.00 uur. Bekijk de aflevering via deze link.

Dit is waarom je moet stoppen met appen als je daten leuk wilt gaan vinden