Britta van Aggele
Britta van Aggele Lifestyle 8 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Bye bye kleermaker – Met deze handige hack maak je voor minder dan 3 euro je broek zelf korter

Waar zijn al onze short girls? Niemand snapt deze struggle zoals wij hem snappen: je hebt een geweldige nieuwe broek gevonden, maar hij is te lang… Weer op naar de kleermaker om een fortuin uit te geven aan het korter maken van je kleding, of toch niet?

Met deze handige hack maak je namelijk voor minder dan 3 euro je eigen broek korter!

Hack om broek korter te maken

Van bijna elk product in Nederland zijn de prijzen het laatste jaar flink omhoog gegaan. Zo ook de prijzen voor het korter maken van je broek. Dit kost tegenwoordig namelijk al gemiddeld tussen de 10 en 15 euro. Voor een keer is dit nog te doen, maar als je bijna voor elke broek naar de kleermaker moet wordt het vanzelf een duur grapje.

Dit moet toch anders kunnen dachten wij en ja hoor: wij kwamen een super handige hack tegen op TikTok die dit probleem gemakkelijk en goedkoop (niet geheel onbelangrijk) voor je oplost. Wat heb je nodig? Een broek die korter gemaakt moet worden, hemming tape van de Hema en een strijkijzer. Zo gepiept! Je legt je broek binnenstebuiten neer, plakt de hemming tape op de juiste plek en slaat de onderkant van je broek vervolgens om zodat de stof op de hemming tape komt. Dit druk je aan en verwarm je vervolgens met een strijkijzer. Dit zorgt ervoor dat de hemming tape gaat plakken, waardoor de omslag van je broek nu vast op zijn plek blijft zitten.

@lisaavb_

Tip van Lis voor de kleine girlies 🩷🕺🏼🫶🏼 #lifehacks #fypシ #zoomband #telangebroek

♬ what do you mean – senia ❦

Deze TikTokker laat zien hoe je ATLIJD Olaplex met korting koopt

Reacties

Andere gebruikers op TikTok zijn nogal onder de indruk van deze simpele, maar handige hack. Zo schrijven gebruikers: “Waar was dit toen ik nergens anders dan bij costes n nette witte broek kon vinden?”, “Vooral het stijltang gedeelte echt zo slim 🤩🤩🤩 dit ga ik gebruiken” en “Deze meid verdiend een nobelprijs🏆❤️”

Andere mensen zijn vooral benieuwd of het ook blijft zitten na het wassen en het antwoord daarop is “ja”. Wel moet je ervoor zorgen dat je de hemming tape goed de tijd geeft om te hechten en moet je het kledingitem niet warmer wassen dan 30 graden. Maar dan heb je wel voor een paar euro je broek zelf korter gemaakt.

De originele cast van Mean Girls is samen gespot op een filmset (!!!!)