Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Lifestyle 25 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Me, myself and AI: deze meid op TikTok fixt een date met Chat GPT

Dat Chat GPT helemaal booming is, dat was al duidelijk. De chatbot met kunstmatige intelligentie helpt veel scholieren en studenten bij hun huiswerk, maar wat blijkt: AI kan je ook helpen om een date te fixen. Op TikTok kunnen we zien hoe Julia Koopmans Chat GPT inzet om haar te helpen op het gebied van liefde. De chatbot praat met haar matches, stippelt een date uit en kiest een passende outfit. Betekent dit dat Chat GPT onze nieuwe Cupido is?

Een date fixen met AI

In de TikTok video zien we hoe Chat GPT Julia helpt bij het fixen van een date. Julia heeft zelf een Bumble profiel aangemaakt, geswipet en een aantal matches verzamelt, de rest laat zij aan AI over. Zo vroeg zij aan de chatbot: ”Geef drie leuke, grappige openingszinnen om op een datingapp te zeggen tegen iemand die werkt in de fundraising.” Uiteindelijk stuurde zij naar haar match: ”Ik ben blij dat je werk draait om fundraising, want we weten allebei dat ‘fun‘ de belangrijkste drie letters zijn.” Op advies van de chatbot stuurde zij ook een arts een berichtje: ”Ik heb gehoord dat een appel per dag de dokter weghoudt, maar wat houdt jou bij mij vandaag?” Julia stuurde meerdere berichtjes eruit en zij vond een iemand om mee op date te vragen.

Julia plakte het volledige gesprek met haar match in Chat GPT en het was aan de chatbot om een date uit te stippelen. Inmiddels kunnen we wel zeggen dat Chat GPT een echte wingman is. Zo bepaalde de chatbot dat de twee samen naar een museum moesten gaan, gevolgd door een drankje bij een café in de buurt. Haar berichtje liet ze schrijven in haar eigen stijl en dit leek precies te kloppen.

@juliakoopman_

Nu al een groot succes 😂 #memyselfai #chatgpt #openai #daten #experiment #openingszinnen

♬ origineel geluid – Julia Koopman

Voorbereidingen op de date

Wij konden niet wachten op een update van Julia, want was haar wingman er echt in geslaagd om een leuke date te fixen? Zij vroeg haar personal stylist om een outfit uit te kiezen in haar eigen stijl. Chat GPT bepaalde dat zij een zwarte, strakke broek met een basic top in wit of zwart, witte sneakers en een sjaal aan moest trekken. Ook bereidde de chatbot haar voor op alle mogelijke date scenario’s. Wie moet er betalen? Wat zijn gespreksonderwerpen? Hoe begroeten we elkaar? Matchen onze sterrenbeelden eigenlijk een beetje met elkaar? Volgens dat chatbot moest zij genieten van de date en vooral zichzelf blijven.

Match made in (heaven) artificial intelligence?

In de TikTok video konden we zien hoe Julia samen met haar match, naar het museum ging en eindigde in een leuke bar. Volgens haar zelf stipte ze alle topics aan die chatbot adviseerde, maar de volgende keer laat ze Chat GPT liever thuis. ”Ik werd hier bloednerveus van en het was niet écht nodig”, aldus Julia Koopmans. Toch lijkt de nieuwe Cupido erin geslaagd om een goede match te vinden want er komt een vervolg date!

Deze dingen kan je beter niet doen als je net aan het daten bent