Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Entertainment 19 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers van Chateau Bijstand gaan los over deze hilarische uitspraak van Martien Meiland

Eind vorig jaar werd bekend gemaakt dat de Meilandjes gingen stoppen met het programma Chateau Meiland. Gelukkig was die stop van korte duur, want we zien de familie nu namelijk elke maandag om 20:30 op SBS6 in hun nieuwe programma Chateau Bijstand. Het programma is te vergelijken met Effe Geen Cent Te Makken en houdt in dat de Meilandjes een maand in de bijstand leven.

In de aflevering van Chateau Bijstand van gisteren zei Martien wel iets heel geks en kijkers moeten het er ff over hebben.

Chateau Bijstand

In Chateau Bijstand gaat de familie Meiland (Martien, Erica, Maxime, Claire en baby Vivé) leven zoals mensen in de bijstand doen. Ze krijgen dus een klein budget, moeten al hun ‘luxe’ inleveren en wonen in een doorsnee huurhuis. Met luxe bedoelen we toegang tot gevulde bankpasjes, auto’s, laptops, telefoons enzovoorts. Eerst krijgt de familie een bedrag om het huis in te richten en om een derdehands auto te kopen. Ze moeten dus slim omgaan met hun geld, iets wat niet altijd makkelijk blijft.

Maxime vertelde eerder aan Shownieuws: “Ik heb ook mijn bed opgeofferd omdat zij (Claire) graag een fietsje wou, dus ik lig sinds gister op bananendozen. Dat is een verbetering want ik lag eerst met een matrasje op de grond.” Met een klein budget dat ze krijgen moeten ze niet alleen eten kopen, maar bijvoorbeeld ook speelgoed en shampoo. Zo voelen ze echt hoe het leven in de bijstand is.

A-C-tion

In de aflevering van gisteren brengt Martien een bezoekje aan koopjeswinkel Action. Hier wil hij een lampje kopen voor Erica, zodat ze kan lezen in het donker. En je kent Martien, hij zegt dingen graag nét ietsje anders. De Action krijgt van Martien een andere naam.. namelijk: A-C-tion. Op Twitter gaan kijkers van Chateau Bijstand los over de uitspraak van Martien:

Kende jij de uitspraak al?

Doe de ultieme Chateau Meiland quiz en kom erachter of jij Martien, Erica, Carolien of Maxime bent