Metro
Metro Entertainment 12 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Kijkers Chateau Bijstand verbaasd over ‘rekenwonder’ Maxime en Twitter gaat los

Maxime Meiland moest er in Chateau Bijstand gisteravond bij de kijkers even aan geloven. Ze werkte een ochtendje in een bierwinkel en dat ging best prima. Tot er ook afgerekend moest worden…

Oei.

Weinig te besteden

Onder het mom ‘effe geen cent te makken’ vragen Martien, Erica en Maxime Meiland aandacht voor mensen in de bijstand. Ook proberen zij ‘besties’ (sponsors) te vinden voor Stichting Babyspullen. De Meilandjes leven daarom in een rijtjeshuis in Uithoorn op bijstandsniveau, in tegenstelling tot de kasten van huizen die de tv-kijkers van de familie gewend zijn. Dit duurt een maand. Op SBS6 zijn de Meilandjes inmiddels vier dagen ‘onderweg’.

Gemopper over Chateau Bijstand

Chateau Bijstand levert op sociale media wekelijks nogal wat gemopper op. Vorige week klaagden veel kijkers dat mensen die van de bijstand leven, niet mogen bijwerken. De familie Meiland doet dat echter wel en werkt bijvoorbeeld in een drankenzaak en in een hotel waar kamers moeten worden schoongemaakt. De drie doen echter eerder een soort ‘heitje voor karweitje’, zonder dat er geld aan te pas komt. Het heitje is bijvoorbeeld een fles wijn, een worst of een bak nootjes. Het eten en drinken is bedoeld voor de buurtborrel. Daar zal Bianca of Bert Belasting helemaal niet moeilijk over doen.

Het gemopper over Chateau Meiland viel gisteravond ten opzichte van eerdere weken nog mee. Wel lieten opvallend veel twitteraars weten ‘nooit naar het programma te kijken’. Zelfs de hashtag #thankgodnetflix kwam er aan te pas. Weet iedereen dat ook weer.

‘Rekenwonder’ Maxime Meiland

Terug naar de bierwinkel en Maxime Meiland. Dat leverde toch wel het mooiste moment van de uitzending op. Of in elk geval het moment waarbij veel mensen thuis op de bank het hoofd verbaasd zullen hebben geschud. Maxime moest bierdozen vouwen en kratten sjouwen en dat ging haar goed af. „Het is wel zwaar hoor, maar ik denk alleen maar aan die wijn. Effe doorzetten”, voegde zij zelf toe. Tot een jongeman twee drankjes wilde afrekenen en de drankondernemer vroeg of Maxime dat even wilde fiksen. Eerlijk gezegd kondigde de dochter van de familie Meiland het zelf al aan: dat zou niet goed komen. „Ik kan niet rekenen.”

„Dan wordt het 5 euro 55 alsjeblieft”, vertelde Maxime de klant na de bliepjes met de scanner. Die dacht na en gaf 6 euro en 5 cent om het teruggeven wat gemakkelijker te maken.

Botte opmerking in Chateau Meiland

En daar ging het mis. „Dit wordt dus een probleem”, gaf de jongste Meiland toe. Rekenen was op school niet haar sterkste kant, zo blijkt. „Ik ben heel slecht in terugbetalen.” Waar de klant had bedacht dat hij nu 50 cent terug zou krijgen, bedacht Maxime dat het een euro moest zijn. De drankenman lachte wat cynisch en gaf Maxime met een klopje op de schouder aan dat dat 50 cent moest zijn. Kwam het toen goed? Nee. De reality-ster vroeg de jongeman vervolgens om nog eens 50 cent. „Anders krijgen we een kasverschil, dat moeten we niet hebben.” Haar baas voor één ochtend: „Dat krijgt meneer.” Maxime gaf voor de camera van Chateau Bijstand nog een verklaring voor haar misser: „Ik heb volgens mij discalculie.”

Ook die baas verscheen nog voor de camera. Enigszins bot: „Ze deed het hartstikke leuk. Alleen, je merkt dat ze blond is.”

Reacties

Vonden de kijkers – het waren er gisteravond weer meer dan 1 miljoen – nog iets van Chateau Bijstand? Uiteraard. Een kort overzicht:

Doe de ultieme Chateau Meiland quiz en kom erachter of jij Martien, Erica, Carolien of Maxime bent

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van METRO