Emma Toussain
Emma Toussain Food 12 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Deze supermarkt verkoopt tompoucehapjes (voor onderweg!) en wij zijn verkocht

Ben jij fan van zoetigheid? En dan het liefst gebak? Dan hebben we goed nieuws voor je, want supermarktketen Albert Heijn verkoopt vanaf nu tompoucen in een bakje. Ja, je hoort het goed! Deze tompouce kan je dus gewoon uit het bakje lepelen én je kunt hem ook nog eens meenemen on the road.

*SAY NO MORE*

Tompouce

De populaire lekkernij genaamd ‘tompouce’ is een gebakje dat bestaat uit bladerdeeg, banketbakkersroom én glazuur. De tompouce komt eigenlijk uit Frankrijk en daar wordt ‘ie millefeuille genoemd, ook al klinkt tompouce aardig Frans. Het gebakje niet meer weg te denken uit de Nederlandse banketbakkerijen en tijdens koningsdag kleuren ze zelfs oranje.

Lekker lepelen

Nu komt Albert Heijn met ‘spoonable’ tompoucen.. een soort toetje dus. Fun fact: de Albert Heijn maakt deze toetjes met stukjes bladerdeeg die overblijven na het snijden van de andere tompoucen die in de winkel verkocht worden. Dus op deze manier wordt er geen eten weggegooid. Ook nog eens duurzaam! Je betaalt 2 euro voor een bakje en wij weten nu al dat het ons favoriete toetje (of snack) wordt. Op de site staat ‘ie nog niet, maar volgens de folder ligt het nu in de schappen.

tompouce
Albert Heijn

Ook voor je trouwe viervoeter

Wil jij jouw huisdier ook verwennen met een tompouce? Klinkt misschien niet zo logisch, maar toch kan het. We schakelen even over naar een andere winkel, namelijk: HEMA. Deze winkel staat bekend om haar leuke en hippe accessoires voor je huisdier en ze verkopen ook een bakmengsel om diervriendelijke tompoucen mee te maken: de Tomwoefkit! Dan kan de hele familie (inclusief hond) genieten van alles wat met tompoucen te maken heeft.

Hét recept voor Koningsdag: zo maak je zelf oranje tompoucen