Redactie
Redactie Confession 9 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Chloe (23): ‘Waarom hou ik aan het einde van de maand geen geld over, maar mijn vrienden wel?

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Chloe* over haar moeite met geld.

Hi Chloe, wat zit je dwars?

“Ik weet dat iedereen altijd roept dat het leven zo duur is, maar ik weet écht niet hoe mensen rondkomen en ook nog leuke dingen blijven doen. Ik verdien netto 2000 euro per maand. Opzich prima voor mijn leeftijd denk ik, maar blijkbaar niet om te kunnen leven. Ik betaal al 1000 euro aan huur alleen, en dan komen kosten voor benzine, boodschappen, mijn telefoon en mijn sportschool daar nog bij. Dat is nog zo’n 700 euro extra. Dan hou ik 300 euro over, maar daar kan ik niet van sparen. Ik heb opeens verzekeringen, ik moet cadeautjes kopen voor vrienden en ga zo nog maar door. Ik heb mazzel als ik een aantal tientjes overhou aan het einde van de maand, maar dat lukt meestal niet eens. Soms sta ik zelfs rood voor de laatste twee dagen. Dat is een benauwd gevoel en ik weet niet zo goed wat ik anders moet doen.”

Vrienden doen ‘t anders

“Wat me al helemaal stoort, is dat mijn vrienden hier helemaal geen last van blijken te hebben. Zij gaan rustig avondjes uit en kopen zo’n 5 cocktails van 15 euro per stuk. Of ze gaan een weekendje weg, kopen een nieuwe Jacquemus-tas.. en lijken daar niet minder om te eten. Natuurlijk kunnen ze wel iets meer verdienen dan ik, maar toch lijkt er geen max te zijn voor hen. Wat doe ik fout?”

*De echte naam van Chloe is bekend bij de redactie.

Hanna (25): ‘Ik moet het doen met 1600 euro per maand, terwijl mijn vriendinnen op dure vakanties willen’