Emma Toussain
Emma Toussain Confession 31 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Hanna (25): ‘Ik moet het doen met 1600 euro per maand, terwijl mijn vriendinnen op dure vakanties willen’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Hanna (25) over haar situatie.

‘Ik moet het doen met 1600 euro per maand’

“Ik praat niet graag over dit onderwerp, omdat ik toch wat schaamte voel. Ik heb soms het gevoel dat ik een beetje achterloop in het leven, helemaal als ik naar mijn vrienden kijk. Ik werk in een winkel en door mijn gezondheid lukt het me niet om vijf dagen te werken. Ik verdien daarom ook een stuk minder. Ik kom er nét van rond (met af en toe wat hulp van mijn ouders) maar echt ruimte voor heel veel extra dingen heb ik niet. Laat staan luxe vakanties..”

Ibiza

“Nu willen ze met z’n zessen naar Ibiza. Ik krijg het daar al meteen benauwd van, want ik weet dat ik dat niet red qua salaris. Mijn vriendinnen weten niet precies hoe veel ik verdien, maar ik geef wel regelmatig aan dat ik krap zit. Nu hebben ze voorgesteld om mijn reis te betalen, dat ik alleen ‘daar’ geld uit hoef te geven. Maar je betaalt daar al zo 20 euro voor een cocktail? Hoe kan ik met een vakantiebudget van rond 400 euro 8 dagen op Ibiza doorbrengen? Ik weet het niet. Daarom moet ik gaan bedenken of ik alles eerlijk vertel, of dat ik onder de vakantie uit probeer te komen. Mijn vriendinnen zijn heel erg lief, maar ze snappen mijn situatie niet”.

Lola (18): Mijn beste vriendin bewerkt haar foto’s heel erg, moet ik daar wat van zeggen?