Emma Toussain
Emma Toussain Food 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Simpel maar zó lekker: deze chocoladetruffels maak je met maar twee ingrediënten

Hou jij van toetjes, chocolade en truffel? Maar vind je het ook fijn om niet al te lang in de keuken staan? Dan is dit het perfecte recept voor jou! Natuurlijk kan je altijd naar de supermarkt om een reep chocolade te kopen, maar het is ook leuk om af en toe zelf iets in elkaar te flansen. Let dan goed op, want dit TikTok-recept is geweldig én je hebt helemaal niet veel nodig.. twee ingrediënten om precies te zijn.

TikTokker Audreysaurus heeft 1.3 miljoen volgers en maakt dagelijks de lekkerste (en makkelijkste!) receptjes. Zo ook dit recept voor chocoladetruffels.

Chocoladetruffels met twee ingrediënten

Ren nu naar de supermarkt en koop gecondenseerde melk én cacaopoeder. Dit is namelijk alles wat je nodig hebt om zelf een lading chocoladetruffels te maken. Hoe Audrey dat doet? Je ziet het hieronder:

@audreysaurus chocolate truffles with only TWO INGREDIENTS?! genius 🍫 #minitutorials #learnontiktok ♬ acai bowls on huntington beach – Rook1e

Ingrediënten
1 blikje gecondenseerde melk
150 gram cacaopoeder

Verder nodig
Vershoudfolie
Cakeblik of ovenschaal

Zo maak je ‘t
Zet een pannetje op laag vuur en giet de inhoud van het hele blikje gecondenseerde melk in de pan. Warm het op tot het licht begint te bubbelen en blijf langzaam roeren.

Is de melk het warm en ingedikt? Giet dan de melk over in een schaal. Dan kan je nu gaan mixen met cacaopoeder. Pak een zeef en en strooi de cacaopoeder in verschillende delen door de melk heen. Als je alles in één keer toevoegt dan krijg je klontjes. Let op: het beslag moet steeds dikker worden.

Verdeel vershoudfolie over een ovenschaal of cakeblik en zorg ervoor dat de folie een beetje over de rand van de vorm valt, zodat je de truffels er straks goed uit kunt halen. Besprenkel de folie met een beetje extra cacaopoeder en giet daarna het beslag in de vorm.

Laat het mengsel twee uur opstijven en haal de truffels daarna uit de schaal of bakvorm. That’s it!

Yumm: dit recept voor witte chocolademousse taart met frambozen en aardbeien wil je proberen!