Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 30 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze nieuwe manier van ‘color correcting’ is populair op TikTok en zorgt voor goed resultaat

De nieuwste TikTok-hack verandert sowieso jouw color correcting-routine. Alles wat je al wist over deze stap is verleden tijd. TikTokkers hebben een nieuwe manier gevonden en die moet je proberen! Wij vertellen je er alles over.

De nieuwste TikTok-hack

Er zijn verschillende kleuren die je kunt gebruiken voor onzuiverheden, donkere kringen onder de ogen en nog veel meer. Vaste kleuren, voor vaste ‘problemen’. Paars is voor dofheid tegen te gaan en je uitstraling versterken, terwijl rode-en oranjekleurige tinten gebruikt worden om blauwe en paarse kleuren onder je oog in evenwicht te brengen.

Normaal wordt groen altijd aanbevolen om de roodheid in je huid te verminderen, maar Caralyn op TikTok heeft hier een andere theorie voor. Zij kiest namelijk voor oranje om de roodheid in de huid tegen te gaan.

Nadat er op TikTok werd gevraagd waarom de groene kleur niet zo’n goede werking heeft als iedereen denkt, reageerde Caralyn met een video. Ze laat het verschil zien tussen de groene en oranje kleur. De groene kleur zorgt niet voor een goed bedekt gebied, maar laat juist een zichtbare groene vlek achter.

‘Het bedekt het niet, het maakt het gewoon ‘ashy’, voegt Caralyn toe. Bekijk hieronder hoe ze te werk gaat:

@caralynbroook

Reply to @88kaity “Red” zits typically have blue undertones to them, which is why orange often filters them better than green 😚 #zits #makeup

♬ Calm LoFi song(882353) – S_R

‘Ik benader kleurcorrectie op een andere manier, ik wil de overtollige kleur kwijt. Ik wil het niet neutraal maken, ik wil het laten opgaan in de omgeving’, legt ze uit.

Verwijzend naar haar eigen onzuiverheden, legt ze uit dat dit soort puistjes typisch ‘blauw’ zijn, daarom raadt zij aan om oranje tinten te gebruiken op de ‘donkerste’ plekken van de onzuiverheden. Hierdoor vervaagd het met de rest van de huid. Dit komt omdat blauw en oranje het tegenovergestelde van elkaar zijn.

Kortom, kun je volgens Caralyn zonder het gebruiken van veel make-up de opvallende kleuren van onzuiverheden en donkere kringen, verwijderen met behulp van een kleur corrigerende palette.

Wij gaan dit zeker een keer proberen!

Hou TikTok in de gaten: deze make-uptrends zouden best wel eens viral kunnen gaan