Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 13 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij een rond gezicht? Met deze contour-tip krijg jij meer definitie

Iedereen is mooi op zijn eigen manier maar soms is het leuk om te experimenteren met make-up om te kijken hoe we onszelf een beetje kunnen ‘upgraden’. Een leuke eyeliner, mooie lippenstift óf een beetje contour.. het is allemaal prima, als je jezelf maar mooier en zelfverzekerder voelt. Sommigen van ons hebben een wat ronder gezicht en willen nét een beetje meer definitie tijdens een avondje uit. Hoe doe je dat dan?! Wij hebben de perfecte tip gevonden.

Let goed op.

Contourhack

Op TikTok zagen we een video van @stxph.h waarin ze een nieuwe contourtechniek uitlegde en uitprobeerde. Ze brengt haar crèmecontour in een achterwaartse ‘Y’-vorm aan en vaagt dit vervolgens uit met een make-upkwast. Zo krijg je een preciezer resultaat! Ze blendt de crèmecontour omhoog, omdat dit de manier is om je botstructuur te definiëren. Bekijk hier het resultaat:

@stxph.h

did I do it right 🧐 and also who hears amber snoring in the back 🥹 ib: @kali.ledger #contourhack #contourroundface #contouringhacks

♬ original sound – stephhui

Producten

Het resultaat is geweldig en de moeite waard op te proberen vinden zij zo. Ook deelde de TikTokker de producten die ze gebruikt, zodat wij de contourhack zelf ook kunnen proberen. Ze gebruikt de Fenty Beauty Match Stix Contour Skinstick – 35 euro, de Fenty Beauty Full-bodied Foundation Brush 110 – 42 euro en de Huda Beauty Easy Bake Loose Powder – 23.25 euro.

Baby face

TikTokker @kali.ledger werd met haar video gedeeld op het TikTok-account van @fentybeauty. Zij ontdekte deze contourhack voor mensen met een ‘baby face’ een jaar geleden al. Het duurde niet lang voordat naast @stxph.h, anderen ook op de hype sprongen en de nieuwe contourhack zelf probeerden.

Resultaat contourhack

Om te bewijzen dat deze hack echt werkt laten we je nog een video zien van een TikTokker deze truc voordoet:

@makeupbyalissiac

This contour technique is kinda life changing!?!?! @kali.ledger #BeautyHacks #BeautyReview #makeuptutorial

♬ original sound – ALISSIA

Maar let wel: elke gezichtsvorm is anders en zal een andere vorm van contour nodig hebben om echt te poppen. Contouren is lastig en nu er zoveel nieuwe technieken zijn, zal je soms de bomen door het bos niet meer zien. Probeer ze allemaal eens een keer uit en kijk welke het best bij jouw gezicht past!

Kijk vooral even op onze website voor een overzicht van alle contour-tips.

TikTokkers gebruiken massaal zelfbruiner om te contouren – maar werkt het ook?