Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 17 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

De ‘cut crease’ techniek was nog nooit zo makkelijk en het enige wat je nodig hebt is een wimperkruller

Het is echt zo, ook jij kunt nu gemakkelijk een cut crease maken zonder urenlang YouTube-tutorials te hoeven kijken. Door deze nieuwe TikTok-hack was deze techniek nog nooit zo makkelijk en het enige wat je nodig hebt is een wimperkruller.

TikTok heeft zichzelf dit jaar echt bewezen als dé plek voor de beste make-uptips. Paarse blush? Geweldig. Kijk hier hoe dat staat!

De cut crease was nog nooit zo makkelijk

Deze techniek is een beetje hetzelfde als contouren, maar dan voor je oog. Nieuw met deze term?We leggen het je uit. Met ‘cut’ bedoelen we de scherpe lijn die je maakt met je oogschaduw en concealer. Met de ‘crease’ doelen we op de arcadeboog van je oog. Als je deze lijn hebt gemaakt op de arcadeboog van je oog, dan vul je de lege ruimte op je oog daarna in met je favoriete oogschaduw. Het resultaat? Je oogschaduw ziet eruit alsof het gedaan is door een echte make-upartiest. Mocht het nog wat onduidelijk klinken, geen zorgen, dat snappen we. We hebben op TikTok een tip gevonden hoe je deze techniek het beste zelf kunt uitvoeren.

Over de hack

Wil jij het ook een keer proberen? TikTokker Alex Louis legt in haar viral video uit hoe je dit moet doen. Om de perfecte cut crease te krijgen, drukt ze de gebogen rand van haar wimperkruller (die bedekt is met concealer) op haar ooglid. Vooraf heeft ze haar ooglid al opgemaakt met oogschaduw.

Daarna maakt ze haar ooglid onder de lijn schoon, voordat ze dit opvult met lichte, bijna witte concealer. Vervolgens brengt ze felroze oogschaduw aa en daarna maakt ze de look af met een set nepwimpers.

@iamalex.louis

The perfect cut crease #makeuphacks

♬ Lofi Hip Hop – HipHopBeatster & LOFI RADIO & Chill Hip Hop

TikTokker Glam With Suzan besloot ook de trend uit te proberen en creëerde een glamorous ombré-look.

@glamwithsuzan

Trying the #viral #cutcrease hack !!!! 🤩🤭 #fyp #makeup #makeuphacks #beautyhacks

♬ Hello Bitches – CL

Ook Amelia Olvia probeerde de hack en zei: ‘Ik heb kleine ogen, dus ik ben benieuwd of dit zal werken op kleine oogleden.’ Ze gebruikt HNB concealer om de lijn te maken en dan vertelt ze: ‘Dit is een geweldige kleine hack voor beginners.’

@ameliaolivia09

What a cute little hack!! Ib @iamalex.louis #cutcreasetutorial #testingmakeuphacks #makeuphacks #eyeshadowhack

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

Wij zijn nu al fan en gaan deze techniek met de wimperkruller zeker proberen. Jij ook?

Met deze hack op TikTok heb je binnen een paar seconde de perfecte neuscontour