Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 26 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Temptation Island-Daisy is woedend op de dierenambulance vanwege een zwerfhondje

We kunnen Daisy Piras kennen van haar deelname aan Temptation Island als verleidster en als de ex van Luca Borsato. Naast haar drukke leven in de sportschool en als fysiotherapeut zet zij zich ook in om zwerfhondjes te redden. Op haar Instagram kunnen we zien hoe Daisy zich inzet voor straathondje ‘Sterre’, maar helaas gaat dit niet zonder slag of stoot. Zij raakt hierbij in conflict met de dierenambulance en politie, zelfs de Officier van Justitie raakt erbij betrokken.

Dogrescue

Dat Daisy een echte dierenvriend is, is duidelijk te zien op haar Instagram. Hier deelt zij dan ook veel foto’s met hondjes. Daarnaast mag ze zichzelf een echte dog rescuer noemen en zet zij zich in voor Filos Dogrescue, een organisatie die zwerfhondjes uit Italië redt. Helaas is het redden van deze straathondjes en een nieuw huisje zoeken voor de lieve beestjes niet altijd even makkelijk. Wanneer Daisy volgens eigen zeggen ook nog eens wordt tegengewerkt door de dierenambulance en zelfs de politie en de Officier van Justitie hierbij betrokken raken, is zij woedend.

Zwerfhondje Sterre

Als Daisy het zieke zwerfhondje Sterre van de straat redt, komt het herstel van het beestje op de eerste plaats te staan. Op Instagram laat Daisy weten dat zij voor de medische hulp van het diertje heeft opgedraaid en ze op zoek is naar een adoptant om voor haar te zorgen. ‘S morgens zou het beestje nog naar de dierenarts zijn gegaan. Toch staat de dierenambulance even later voor Daisy haar deur. Zij zouden Sterre willen meenemen en naar het asiel willen brengen. Daisy laat dit absoluut niet gebeuren. Ze vindt dat ze een ziek en zwak hondje niet zomaar mogen verplaatsen en zij wil zelf wel voor het diertje zorgen.

Omdat zij de hond niet wil afstaan, wordt de politie erbij betrokken. Daisy deinst niet terug. In een bericht op Instagram kunnen we haar horen zeggen: ”Die hond gaat helemaal nergens heen, bij ons is ze gewoon het beste af. Ik ga niet akkoord dat zo’n hondje naar het asiel moet. Ik vind het zo erg en dat noemt zichzelf dierenambulance, ze moeten zich doodschamen.”

In conflict met de dierenambulance en politie

Even later deelt Daisy een update over de situatie. ”Het belang van dieren gaat voor mij boven alles. De dierenambulance en politie wilde Sterre in beslag nemen. Natuurlijk deden deze mensen hun werk, maar niet in het belang van de dieren, anders had ik haar uiteraard direct meegegeven.” Ook deelt zij dat er een hele strijd bij haar voordeur ontstond waar zelfs de officier van justitie aan te pas kwam. De officier van justitie besloot uiteindelijk dat Sterre bij Daisy mocht blijven, omdat dit het beste zou zijn voor het hondje.

Aan de politie werd verklaard dat degene op wiens naam Sterre haar chip stond, vrijwillig afstand deed van het hondje en alle kosten nu voor Daisy waren. ”Operatie, medicatie etc. Dit schrok ons niet af, we zoeken naar een manier”, deelt Daisy. Zij sluit haar verhaal af dat zij en haar moeder besloten om niet verder te zoeken naar een adoptant. ”We gaan er alles aan doen om Sterre bij ons een prachtig leven te geven.”

Dit zijn de perfecte hondenrassen voor ‘beginners’