Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 20 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Day in the life of ‘Alexia’: deze TikTok-vlog van Prinsjesdag gaat helemaal viral

Prinses Alexia is met haar 18 jaar natuurlijk helemaal onderdeel van de TikTok-generatie en soms vinden we ‘t heel jammer dat zij geen openbaar social media account mogen hebben. ‘De Avondshow met Arjen Lubach’ heeft nu een persiflage gemaakt, waarin zij een TikTok-video van Alexia nabootsen. Of in elk geval.. hoe zij denken dat zij zou doen.

Minivlogje van Alexia

‘Alexia’ laat in deze vlog zien hoe ze haar eerste Prinsjesdag heeft ervaren. De wekker gaat: “Teringvroeg op natuurlijk”, zo hoor je in de video. Dan gaat ze natuurlijk even ontbijten en laat ze ook het ontbijt van paps en mams zien.. paps eet een lekker stuk vlees. Na het ochtendritueel bij hen thuis, gaan ze natuurlijk nog even een koffietje halen. “Ik heb met havermelk genomen, per usual. Mijn vader wilde met rum, maar dat hadden ze niet.”

Ouders en zus Amalia zitten in de ‘glako’ (glazen koets) en wel moet ze nog even schelden om het comfort van haar voertuig: “de kutste koets die er is”. Ook neemt ze haar vape mee naar binnen en vindt ze haar eigen vader wel ‘echt een koning’. Aan het einde van de dag doet ze nog even een hydraterend maskertje op haar gezicht, want “lachen naar gewone mensen heeft echt het vocht uit mijn bakkes getrokken.”

Bekijk de grappige video hieronder:

Plannen van Alexia

Eerder dit jaar slaagde ze voor het VWO en de 18-jarige prinses neemt nu een tussenjaar. Net zoals Amalia dat deed na haar middelbare school. De prinses gaf tijdens de jaarlijkse zomersessies aan dat het voor haar niet de beste keuze is om meteen door te gaan studeren. „Ik wil nog heel even wachten, ik ben nog niet klaar om die stap te zetten. Ik heb twee heel bewogen jaren gehad en denk dat het beter is voor mij als ik dan heel even een tussenjaar neem.”

Prinses Alexia viert achttiende verjaardag met portretreeks, dit vinden fans van het koninklijk huis van haar foto’s