Omani McDaniels
Omani McDaniels Gezondheid 28 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

De beste tips van ballerina’s om nooit meer met een gezwollen buik rond te lopen

Het komt nooit voor dat je een ballerina met een opgezwollen buik ziet. Zelfs al hebben zij net gegeten, want ballet is een topsport en dat kun je niet volhouden zonder te eten. Een aantal ballerina’s is zo lief geweest om hun eetregimes met de wereld te delen. Dit zijn de tips van drie ballerina’s, om nooit meer met een gezwollen buik rond te lopen. Isabella Boylston, Linda Celeste en Mary Helen Bowers delen hun geheimen waarmee zij hun strakke figuur strak houden. Oké, het komt ook door het feit dat zij trainen als beesten, maar dat neemt niet weg dat hun dieet een essentiële factor is.

Geef jezelf de tijd om te verteren

Het is niet erg om dingen als pasta te eten, maar het is belangrijk dat je je lijf de kans geeft om te verteren. Ballerina Isabella Boylston eet vier uur voor een voorstelling, zodat zij geen kramp krijgt tijdens het optreden. Tijdens de pauze eet ze een banaan, voor een energieboost. Bananen geven haar de benodigde calorieën die ze tijdens het zweten verbrandt. Ook zitten bananen boordevol kalium.

Drink zoveel mogelijk water

Water is essentieel voor de vertering en hydratatie. Water draagt bij aan een constante export van producten, waardoor het heel belangrijk is voor het spijsverteringsstelsel. Om te kunnen herstellen moet er bloed gefiltreerd worden en dat kan alleen door voldoende water te drinken.

Combineer proteïne met salades, niet met zetmeel

Groente verteert sneller dan zetmeel en helpt ook met het afbreken van proteïne, daarom is het belangrijk om dingen als vlees te combineren met groene groente. Dan heb je minder snel een opgeblazen gevoel in je buik.

Eet de juiste raw foods

Niet alle raw foods zijn makkelijk voor je lijf om te verteren, maar spinazie en boerenkool zijn voorbeelden van groene groenten, die veel antioxidanten en vitaminen bevatten. Je lijf zal je bedanken als je zulke groenten aan je dieet toevoegt. Je zult je snel verzadigd voelen en zelden last hebben van een opgeblazen gevoel.

Denk niet aan wat je niet mag eten, focus op wat je wel mag

Mary Helen Bowers focust graag op alle lekkere dingen die ze wél mag hebben. Als ontbijt eet ze havermout met bessen en noten. Als lunch eet ze biologische groente met avocado, gegrilde vis en zoete aardappel. Een appel met pindakaas als tussendoortje en pure chocolade later op de dag. Als avondeten geniet ze van gestoomde groente met kip en bruine rijst. Allemaal super lekker, heel super en makkelijk verteerbaar.

Pas op met bewerkt voedsel en hoge sodiumgehaltes

In bewerkt voedsel zit heel veel zout. Daarnaast gebruiken we allemaal meer zout dan dat onze lijven nodig hebben. En zout houdt vocht vast. Als je een minder opgeblazen gevoel wilt hebben, is het verstandig minder zout en bewerkt eten te consumeren.

LEES OOK: 4 x makkelijke manieren om je dag te beginnen en binnen no time in shape te komen