Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 1 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

De smaak van je vayaya veranderen? Zo doe je het

Misschien ben je super zelfverzekerd over je smaak. Of misschien wil je er liever niet aan denken. Eén ding is zeker: iedere vayaya heeft een unieke smaak. Sommige vrouwen zijn zilt, andere pikant of zoetig. Maar wist je dat je zelf invloed hebt op hoe je daaronder smaakt en ruikt?

An orange a day keeps the bad taste away

Als je lover een zoetekauw is, overweeg dan ananas en citrus vruchten te eten. Daar kun je zoeter van gaan smaken, zegt Barbara Bartlik, een psychiater en sekstherapeut tegen Glamour.com. Alles wat je eet komt namelijk via je bloedbaan in verschillen klieren en weefsels terecht, ook in de vaginawand.

Waar rook is, is…

Een minder goede smaak. Een as smaak om precies te zijn. Nee, dit ga je niet leuk vinden om te horen, dat het beter is om te stoppen met roken. Maar als je toch een reden zocht om minder te paffen en je alle andere nadelen van roken – grotere kans op longkanker, meer rimpels – nog niet overtuigend genoeg vond, is de smaak van je pussy misschien een goed argument.

Onderbroekenlol

Katoenen slipjes zullen je poes blij maken. Katoen laat namelijk lucht door. Vlak voordat je de koffer in duikt kun je altijd nog een Bridget Jones actie doen: snel je oma-onderbroek verruilen voor een string die schreeuwt om seks.

Water bij de wijn doen

Voor een betere smaaksensatie sla je een ronde wijntjes over. Ja, dat is even slikken. Maar het is misschien toch een slimme tip als je wilt dat hij straks nog durft te slikken. Alcohol is namelijk niet echt bevorderlijk voor je smaak. Aan de andere kant: vrouwen die wijn drinken hebben wél betere seks. Trek die fles toch maar open.

Om zeep helpen

Pas op met zeep, want daar kan je ph-waarde down there van uit balans raken. In je vay wordt namelijk melkzuur aangemaakt om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zeep is ingesteld op de ph-waarde van je huid, dat is ph 7. Maar je vagina heeft een ph-waarde van 5,2. Wassen met zeep kan daarom zorgen voor een vervelende geur, jeuk en veel afscheiding. Kies voor warm water, niet té warm, en eventueel een speciale zeep voor je lady parts.

Go see the doctor

Zoals Kool Moe Dee eind jaren tachtig al zong. Ga naar de dokter als je niet alleen je geur wilt aanpakken, maar ook gek wordt van de jeuk. Want dan kan het wijzen op een schimmelinfectie en dat is geen pretje.

Weet jij alles over je vagina?

Klik op de foto en kijk of je deze zes feitjes al wist.