Audrey Garot
Audrey Garot Life 29 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De wintertijd gaat vannacht in en zo kan je alles uit jouw dag halen

Het is weer zover: de wintertijd gaat vannacht in! Om 3.00 uur gaat de klok een uur terug. Dit betekent ook dat we heerlijk een uurtje langer kunnen slapen óf juist lekker kunnen doorhalen in de club (dat wordt prioriteiten stellen!). Maar wat betekent het nou precies en hoe kunnen we dan zoveel mogelijk uit onze dag halen?

We kunnen eindelijk onze slapeloze nachten inhalen..

De wintertijd gaat vannacht in en dit is hoe je alles uit jouw dag kan halen

Doordat de wintertijd ingaat wordt het ‘s ochtends een uur eerder licht en het wordt ‘s avonds een uur eerder donker. Dat zou beter bij onze biologische klok passen. Daarnaast hebben we in de winter juist veel slaap nodig, dus dat extra uutje komt wel goed van pas.

We kunnen aankomende zondag dus genieten van een extra lange dag. Maar hoe kan je nou alles uit je dag halen? Wij vertellen het je.

1. Ga op tijd naar bed

We zijn nu blessed dat we mogen genieten van een extra uurtje slaap, dus maak daar ook zeker gebruik van en kruip lekker vroeg je bed in. Daarnaast is het belangrijk om je vast te houden aan een bepaalde routine. Zet dus ook weer je wekker zoals je normaal ook zou doen en dan kan je genieten van een heerlijke, lange dag.

2. Maak een lekker ontbijtje

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Nu de wintertijd is ingegaan heb je extra veel tijd om een heerlijk ontbijtje in elkaar te flansen voor jou en je lover. Maak samen een heerlijke portie pannenkoekjes (it’s cheatday) of ga voor deze gezonde ontbijtjes van TikTok.

3. Ga naar buiten

Je hebt nu een langere dag dan normaal, dus nu is er geen ruimte meer voor smoesjes om naar buiten te gaan of om te sporten. Ga met je boyfriend (of hond) naar buiten voor een heerlijke boswandeling. Op deze manier pak je ook nog wat vitamine D mee, iets wat we bijna allemaal tekort komen in de herfst en winter.

4. Ontspan

Het is heerlijk dat we een uurtje extra in de dag hebben door de wintertijd en dat betekent natuurlijk dat we ook veel kunnen doen. Toch is het ook héél belangrijk om te ontspannen en om leuke dingen te blijven doen. Doe iets wat jou echt gelukkig maakt, binge bijvoorbeeld jouw favoriete serie of ga op bezoek bij je familie.

Veel mensen hebben in de winter vaak last van een winterdepressie. Herken jij jezelf hierin en wil je dat dit jaar voorkomen? Hier lees je hoe dat moet.

Last van slapeloze nachten? Dit zijn vijf tips om je slaapkwaliteit te verbeteren