Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 6 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Emotionele proef zorgt voor tranen bij deelnemers Expeditie Robinson

Kijkers zaten zondagavond weer klaar voor Expeditie Robinson. De halve finale komt steeds dichterbij, wie moeten er op het laatste moment naar huis en wie staat er in de halve finale? In deze aflevering zien we één van de moeilijkste proeven tot nu toe. En.. krijgt Britte last van karma vanwege haar sluwe plan tegen Jasmine?

Spoileralert!

De moeilijkste Expeditie Robinsonproef tot nu toe

Op donderdagavond was tijdens Expeditie Robinson te zien hoe Do, Anouk en Sandra allemaal op Winnaarseiland zitten. Dit betekent dat zij tegen elkaar moesten strijden in de aflevering van gisteravond. Maar deze keer was winnen nog belangrijker. Deze keer ging het namelijk om een plekje in de halve finale.

Berichten van thuis

De opdracht was om een driehoek zo te maken, waarbij de uitkomst aan alle drie de kanten twintig is. Er stond specifiek bij de uitleg ‘laat je niet afleiden’. Iets wat daarvoor nog nooit gezegd werd tijdens de proeven. Al snel werd duidelijk wat er met deze zin werd bedoeld.. Opeens hoorde je stemmen door de speakers galmen:‘Heeyy, lekkere krullenbol van me. Hoe is het?’ We horen de stem van de vriend van Anouk, maar ook de kinderen van Do. ‘Hallo mama!’ De expeditieleden missen het thuisfront en worden dan ook emotioneel als ze de stemmen van hun geliefden horen. Je raad het al: ze raken totaal in de war. Ook Sandra krijgt de stemmen van haar man en haar kinderen te horen. ‘Ik ben totaal afgeleid’ zegt Sandra.

Uiteindelijk lukt het Do, ondanks de afleiding, om het spel te winnen en gaat ze door naar de halve finale. Vervolgens breken de tranen haar uit en is ze ontzettend geëmotioneerd. Do gaat terug naar Winnaarseiland en vindt daar een brief. Hier staat in:‘Er zullen nog twee halve finalisten bij je voegen vandaag.’

Karma voor Britte

Door deze proef keert Anouk terug naar haar kampgenoten Yuki en Britte, waar ze gelijk weer klaar moet staan voor de volgende proef. Ze is duidelijk nog geëmotioneerd maar gaat sterk door. Yuki en Britte hebben afgesproken dat Britte deze proef wint, omdat Yuki sowieso veilig is door zijn immuniteitsring. Vervolgens moeten de drie deelnemers een toren maken van twaalf blokjes, terwijl ze op een bewegende plank staan.

De proef is moeilijker dan het lijkt en gaat dan ook bij alle drie een paar keer fout. Op het laatste moment gaan Anouk en Britte tegelijk op. Britte plaatst haar twaalfde blokje op de toren, vervolgens doet Anouk hetzelfde. Ze laten het blokje los en de toren moet drie seconde blijven staan. Kaj telt af en vervolgens gilt Britte het uit van blijdschap. Maar wat gebeurt er nou? Kaj zegt dat Anouk heeft gewonnen, want zij liet net een seconde eerder de toren los. We zien de emotie van Britte verschuiven van blijdschap naar enorme teleurstelling omdat zij er van overtuigd was dat zij had gewonnen. Anouk keert terug naar Winnaarseiland en heeft een plekje
in halve finale van Expeditie Robinson.

Expeditie Robinson kijkers reageren volop op Twitter. Eentje zegt: ‘Zo, dat is karma!’

Ook Robbert, Jay-Jay en Sandra moeten een proef doen, maar helaas eindigde deze aflevering met een cliffhanger. Donderdag zien we wie deze proef heeft gewonnen en dat derde plekje gaat vervullen op Winnaarseiland.

Kijkers van Expeditie Robinson zijn blij met afvaller tijdens eilandraad