Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 25 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Delphine reageert op haar racistische opmerking via Instagram

In de tiende aflevering van Temptation Island is te zien hoe Delphine erg close wordt met verleider Joop. Hoewel ze niet had verwacht dat ze voor hem zou vallen. Nadat deze aflevering op Videoland stond lag Delphine onder vuur vanwege haar racistische opmerkingen.

Racistische opmerkingen

De band tussen haar en Joop wordt steeds sterker en er wordt steeds meer geflirt. Maar de reden dat Delphine dacht dat ze niet op Joop zou vallen was ‘zijn kleur’. Joop gebruikte het n-woord en Delphine vraagt naar het formaat van zijn penis. “Ze zeggen dat negers altijd geen grote piemel hebben. Misschien moet ik daar ook maar eens achter gaan komen.”

Delphine ligt onder vuur door racistische uitspraak in Temptation Island

Maar hier blijft het niet bij, “Voordat ik hierheen kwam, dacht ik: met een donkere ga ik sowieso niet op date. Sowieso niet. Maar als je hierheen komt en je ziet dan Joop en die is superspontaan en aardig. Dan vind ik dat kleur – of hoe zeg je dat? – dat kleur niet uitmaakt.”

Kijkers waren hier niet blij mee en gingen naar Twitter om hun mening te delen. Een kijker tweette: ‘Delphine gebruikt het n-woord, ga je mond even gauw spoelen met SOAp. Ik bedoel zeep. #TemptationIsland’

Delphine reageert op de reacties

Inmiddels heeft Delphine via haar Instagram Stories een reactie geplaatst op haar opmerking van de afgelopen afleveringen. “Ik kom uit een Vlaams wit dorpje, was me niet bewust van de betekenis achter het woord. Nu wel,” schreef ze in haar story. “Wil me dus verontschuldigen naar Joop en de zwarte community. Ik weet nu dat het NOT DONE is!! En ik zeg zelf later in de aflevering dat ik vind dat kleur niet uitmaakt! Hoorde ook bij mijn proces om dit in te zien.”

Verder is er heel wat drama gaande tussen de verschillende koppels. Toch nemen de deelnemers van dit seizoen het niet zo nauw met de regels.

Temptation Island-kijkers gefrustreerd door onverschilligheid van de deelnemers