Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Entertainment 28 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit kan je verwachten van het nieuwe programma Chateau Bijstand

Eind vorig jaar werd bekend gemaakt dat de Meilandjes gingen stoppen met het programma Chateau Meiland. Gelukkig werd het al duidelijk dat ze een andere realityshow zouden krijgen genaamd Chateau Bijstand. Het programma is te vergelijken met Effe Geen Cent Te Makken en is 7 maart op SBS6 te zien. Je hoeft ze dus niet te missen!

Wat kunnen we verwachten van Chateau Bijstand?

Chateau Bijstand

In het programma gaat de familie Meiland uit (Martien, Erica, Maxime, Claire en baby Vivé) leven zoals mensen in de bijstand doen. Ze krijgen dus een klein budget, moeten al hun ‘luxe’ inleveren en wonen in een doorsnee huurhuis. Met luxe bedoelen we toegang tot gevulde bankpasjes, auto’s, laptops, telefoons enz. Eerst krijgt de familie een bedrag om het huis in te richten en een derdehands auto te kopen. Ze moeten dus slim omgaan met hun geld. Maxime vertelt aan Shownieuws: “Ik heb ook mijn bed opgeofferd omdat zij (Claire) graag een fietsje wou, dus ik lig sinds gister op bananendozen. Dat is een verbetering want ik lag eerst met een matrasje op de grond.” Met een klein budget dat ze krijgen moeten ze niet alleen eten kopen, maar bijvoorbeeld ook speelgoed en shampoo. Zo voelen ze echt hoe het leven in de bijstand is.

Goed doel

De Meilandjes doen Chateau Bijstand niet alleen om ons van hilarische tv te voorzien, maar ook voor een goed doel. Ze willen aandacht trekken voor het goede doel Stichting babyspullen. Deze stichting wil het effect van armoede op baby’s en kleine kinderen verminderen. Dit doen ze door nieuwe en gebruikte babyspullen in te zamelen en daar babystartpakketten van te maken. Deze pakketten geven ze dan gratis aan toekomstige ouders die niet zoveel geld te besteden hebben.

Martien deelt de eerste beelden op zijn Instagram-kanaal:

Ophef

Toen Chateau Bijstand bekend werd gemaakt, is er een hoop ophef geweest over het huis waar de familie een maand in gaat wonen. Dit is namelijk geen bijstandswoning want het huis is namelijk te huur voor 1750 per maand. Bart Ettekoven gaf in Shownieuws aan: “Het huis is opgekocht is door een projectontwikkelaar en ook kan je voor een televisieprogramma niet zomaar een sociale huurwoning gebruiken.” Deze zijn natuurlijk speciaal nodig voor mensen in de bijstand die het écht nodig hebben.

Meer weten over wat je kan verwachten van Chateau Bijstand? Kijk dit fragment uit een uitzending van Shownieuws:

Doe de ultieme Chateau Meiland quiz en kom erachter of jij Martien, Erica, Carolien of Maxime bent