Redactie
Redactie Beauty en Style 26 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze DIY-face wash is geschikt voor alle huidtypen en wil je proberen

Je huid verzorgen kan op allerlei manieren: je kunt een hele skincare routine aanhouden, maar je kunt ook simpel je gezicht twee keer per dag wassen met een fijne face wash. Ieder heeft zijn of haar eigen manier, als het maar werkt voor de huid.

Wie fan is van zo nu en dan een fijne face wash zit hier goed: we hebben namelijk een makkelijke DIY die bij elk huidtype past.

Face wash

Makkelijk, snel en effectief: nowadays willen we niet anders. Het liefst willen we niet meer dan een halfuurtje spenderen aan onze skin en gebruiken we de handigste en meest makkelijke producten om onze huid soepel, glanzend en gezond te houden.

Over het algemeen begint een goede huid vanbinnen, maar een crème, masker of face wash hier en daar kan ook wonderen doen. Het is alleen vaak de vraag welke variant het beste bij jouw type huid past. Heb je een droge, vette, gevoelige of een geïrriteerde huid? Vanaf nu hoef je je daar geen zorgen meer om te maken, want deze fijne face wash werkt voor élk type huid.

DIY: face wash voor elk huidtype

Deze fijne face wash bevat een fijne basis, maar per huidtype zijn er ingrediënten die je toe moet voegen om voor een optimaal resultaat te zorgen: een glanzende en gezonde huid. Dit zijn de basis ingrediënten die je nodig hebt:

Droge klei (bestemd voor de huid)
– Yoghurt of honing
Afrikaanse zwarte zeep

Meng dit goed door elkaar, en voeg de onderstaande nodige ingrediënten toe die van toepassing zijn voor jouw huidtype.

1. Acne-gevoelige huid

Wanneer je last hebt van een acne-gevoelige huid, is een ingrediënt als charcoal zeep juist voor jouw huidtype. Het laat bacteriën als sneeuw voor de zon verdwijnen en zorgt dat de huid rustiger wordt.

2. Vette huid

Heb je last van een vette huid? Dan wil je waarschijnlijk maar één ding: af van die overtollige oliën. Een perfect ingrediënt om aan je face wash toe te voegen is appelciderazijn. Dit zorgt ervoor dat overtollige oliën verdwijnen en geeft het immuunsysteem van je huid een boost.

3. Droge huid

Voor een droge huid is een gehydrateerd ingrediënt wel zo handig. Aloë Vera is daarom een perfect ingrediënt om toe te voegen: het houdt de huid gehydrateerd én ruikt lekker. Wat wil je nog meer?

4. Gecombineerde huid

Het komt vaak genoeg voor dat mensen een gecombineerde huid hebben, aka een huid waar sommige plekken vet zijn, en andere plekken juist droog of geïrriteerd. Volgens veel experts is geelwortel, oftewel kurkuma, het wondermiddel. Het zit vol met antioxidanten en houdt uitbarstingen van puistjes tegen. Meng dit door je face wash en je krijgt je gecombineerde huid binnen no-time weer onder controle.

5. Gebalanceerde huid

Wanneer je een gebalanceerde huid hebt, wat betekent dat je zelden last hebt van uitbraken, een vette huid of irritaties hebt, wil je dit natuurlijk wel zo houden. Rozenwater is key: het houdt de huid gehydrateerd en in balans.

6 tekenen waaruit blijkt dat je je gezicht niet goed wast