Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 1 jun 2021
Leestijd: 1 minuut

Must-see: de documentaire Moordtieten over het gevaar van borstimplantaten

Kleine borsten en zou je dat liever anders zien? Geen probleem zou je denken, het is namelijk te koop. Toch doe je er verstandig aan om daar nog eens goed over na te denken. De gevaren van borstimplantaten worden namelijk steeds duidelijker. In de documentaire Moordtieten komt het allemaal aan het licht.

YouTuber Dionne Slagter (ook wel bekend als OnneDi) gaat in Moordtieten op zoek naar de gevaren van borstimplantaten en spreekt met vrouwen die er doodziek van werden.

Docu Moordtieten over gevaren borstimplantaten

Borstimplantaten brengen risico’s met zich mee. Het is niet voor niks dat de implantaten aan strenge eisen moeten voldoen. Maar zelfs ondanks deze eisen, kunnen ze ‘zweten’, scheuren of lekken. Als dat gebeurt, ben je verder van huis. En da’s nog een understatement.

En wat misschien nog wel erger is, is dat zoiets ook kan gebeuren zonder dat je er weet van hebt. Je kent het verhaal van Zimra Geurts misschien wel, die door haar borstimplantaten ernstig ziek is geworden en nog steeds niet de oude is. Dionne Slagter heeft ook borstimplantaten maar nergens last van, dus dan zal het toch wel goed zijn? In Moordtieten komt ze er juist achter dat ‘haar soort’ siliconendeeltjes in je lijf kan achterlaten. Niet bepaald iets wat je wil.

Doodziek

Naast het feit dat Dionne Slagter in de documentaire achterhaald wat de gevaren zijn van borstimplantaten, spreekt ze ook met vrouwen die er doodziek van werden. Sterker nog, zij weten niet of ze ooit nog beter worden.

Je kan Moordtieten dinsdag 1 juni zien op NPO 3, om 20:25 om precies te zijn. Je hoeft natuurlijk niet per se een wekkertje te zetten, terugkijken kan ook altijd nog. Dat het een interessante documentaire zal zijn is een ding dat zeker is.