Redactie
Redactie Huidverzorging 11 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Double cleansing: het onderschatte skincare-geheim voor een stralende en zuivere huid

We weten allemaal dat het belangrijk is om ons gezicht te reinigen. Maar weet je dat je dit eigenlijk twee keer achter elkaar hoort te doen voor optimaal resulaat? Huidexperts en skinfluencers zweren bij double cleansing en dit is waarom.

Als we het hebben over de skincare routine, dan is reinigen een van de belangrijkste stappen.

Double cleansing: het beautygeheim voor een zuivere en stralende huid

Waarom deze stap zo belangrijk is? Alle producten die je aanbrengt na de reiniging kunnen alleen in de huid trekken als er geen vuil in de weg zit. Gedurende de dag verzamelen vuildeeltjes en natuurlijk make-up zich op de huid. Dit wil je ‘s avonds eerst verwijderen voordat je verder gaat met je stappenplan.

Wat is double cleansing?

De van oorsprong Aziatische methode bestaat uit twee stappen, waarbij eerst de make-up, SPF en dagelijkse vervuiling van het huidoppervlak worden verwijderd voordat een tweede reiniging plaatsvindt. De tweede reiniging verwijdert onzuiverheden die dieper in de poriën verstopt zitten. Door dubbel te reinigen zorg je ervoor dat jouw huid helemaal klaar is voor de volgende stap in jouw skincare routine.

How to?

De eerste reiniging is all about het verwijderen van resten. Heb jij een cleanser op oliebasis? Dan wil je deze als eerste gebruiken, aangezien oliën zich hechten aan oliën. De tweede reiniging gaat meer om het diep reinigen en hydrateren. Pas wel op met actieve ingrediënten in je reiniging, je wil de huid niet strippen.

Wat zijn de voordelen van een dubbele reiniging?

Als je veel in de stad bent, dan heb je last van vervuiling op je gezicht. Deze vervuiling trekt soms diep in de poriën en die veroorzaken dan een reeks vrije radicalen, die de huidbarrière kunnen beschadigen, collageen vernietigen, tot ontstekingen leiden en uitslag veroorzaken. Dus als je na een lange dag double cleansing wil skippen (erg verleidelijk), denk dan nog eens aan deze gevolgen.