Emma Plasmans
Emma Plasmans Gezondheid 27 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Last van een droge huid op je voeten? Dit kan je er tegen doen

Het hebben van droge voeten kan erg vervelend zijn, maar is gelukkig niet gevaarlijk of ernstig. Toch voelen de droge plekjes niet prettig aan en  je zult je afvragen waarom deze droge plekken precies op je voeten zitten.

Wij hebben daar het antwoord op. We vertellen je hoe je aan deze droge plekken komt én wat je er tegen kunt doen.

Droge huid op je voeten

Wanneer je een droge huid op je voeten hebt, kan dat aan verschillende factoren liggen. Het kan een genetische aanleg zijn, ofwel dikke pech. Maar het kan ook zo zijn dat je te warm doucht.

Het is natuurlijk hartstikke lekker en ontspannen om warm te douchen, maar je voeten vinden dat toch wat minder ontspannen. Door het warme water wordt er meer vocht uit je voeten getrokken waardoor je voeten droger en droger worden.

Als laatste kan het ook te maken hebben met de schoenen die je draagt. Probeer vaker te switchen van schoenen, dat wil ook nog helpen. Sowieso is het dragen van een open schoen in de zomer veel beter dan een dichte schoen. Bij een dichte schoen gaat het alleen maar broeien en geloof ons, daar wordt geen enkele voet beter van.

Tips om de droge huid te verminderen

Nu we weten hoe het komt dat jij en ik weleens droge voeten hebben, is het ook wel fijn om te weten hoe we er weer vanaf komen. Beautify zou Beautify niet zijn als wij niet al onderzoek voor jou hebben gedaan wat betreft de bestrijding van droge voeten. Wist je trouwens dat je met deze bodylotions je droge huid heel goed kan verzorgen?

Lees hieronder de verschillende tips en probeer ze uit. Wedden dat jij binnen de kortste keren verholpen van de droge huid op je voeten bent?

1. Hydrateer je voeten met een lekkere vette creme
2. Varieer in je schoenen
3. Eet gezond
4. Drink veel water
5. Scrub en verwijder eelt
6. Draag zo veel mogelijk katoenen sokken

Lees ook: De lekkerste voetproducten voor een ‘at home’ pedicure