Emma Toussain
Emma Toussain Mentale Gezondheid 9 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Droom je wel eens over vuur? Dit is wat het kan betekenen

Ieder mens droomt. De een wat vaker, langer, vrolijker of heftiger dan de ander. Er is ook geen kant-en-klare betekenis voor je dromen. Iedereen maakt dingen mee en verwerkt deze op een andere manier. Voor elke soort droom zijn er gelukkig wel een aantal interpretaties en betekenissen die van toepassing zouden kunnen zijn op jouw leven.

Droom jij vaak?

Onbewust signaal in je droom

Soms heb je rare, onsamenhangende dromen waarvan je het idee hebt dat ze niks voorstellen. Maar soms heb je ook dromen die heftig, duidelijk en retournerend zijn. Dan heb je vaak het idee dat het je iets probeert te vertellen. Vaak zijn dromen verwerking van je dag en is er inderdaad iets gaande wat je dus in je droom moet verwerken.

Dus, wat betekent het als je droomt over vuur?

1. Je bent boos

Vuur in een droom staat vaak voor woede en boosheid. Dit is omdat vuur ook vaak symbool staat voor deze twee gevoelens. Denk maar aan de term ‘ontvlambaar’, dit staat voor een gevoel wat snel in de brand kan vliegen. Dit neem je onbewust mee in je droom en kan op deze manier tot uiting komen.

2. Je hebt het gevoel dat je de controle verliest

Naast woede, kan vuur in een droom ook betekenen dat je het gevoel hebt dat je de controle verliest. Vuur in een droom zorgt vaak voor een bepaald gevoel van urgentie. Het moet opgelost worden, het moet geblust, het moet weg. Als je dit analyseert en doortrekt naar je eigen leven zou je kunnen zeggen dat er misschien bepaalde dingen zijn in je leven die je te lang hebt genegeerd en dat deze opgelost moeten worden omdat ze je veel stress bezorgen.

Droom je wel eens dat je ongesteld bent? Dít kan het betekenen

3. Je moet oppassen voor een burn-out of een uitgeblust gevoel

Als je specifiek over een brandend huis droomt, kan het betekenen dat het eigenlijk een onbewust signaal is dat je uitgeblust raakt en dat je misschien even wat rustiger aan moet doen. Als een huis in de brand vliegt blijft er vaak een uitgeblust raamwerk over. Dit staat symbool voor jou. Dus mocht je hier over dromen, ga goed na bij jezelf of dit het geval is.

4. Je hebt een brandend verlangen naar iets

Vuur in je droom of iets zien branden, kan ook betekenen dat je een ‘brandend’ verlangen hebt naar iets. Dus dat je iets héél graag wil. Dit kan zich ook uiten in nieuwsgierigheid of dat je graag iets nieuws wil proberen in je leven. Belangrijk is om je hier bewust van te zijn. Dus is dit een droom die vaak terugkomt? Ga dan goed na bij jezelf of er iets is wat jij graag wil zien, leren of ontdekken. Dat verlangen is dan misschien groter dan je denkt en dan is de urgentie om hier iets mee te doen groter.