Audrey Garot
Audrey Garot Drankjes 9 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Bezig met Dry January? Dit zijn 6 redenen om nog even vol te houden

Veel mensen beginnen in het nieuwe jaar met verschillende goede voornemens. Eén daarvan is vaak geen of minder alcohol drinken. En laten we in het nieuwe jaar nou net beginnen met Dry January, waarin het de bedoeling is dat je in de hele maand januari geen druppel alcohol drinkt. Ben jij hier ook mee bezig, maar is jouw motivatie een beetje op? Dit zijn 6 redenen om tóch nog even vol te houden.

You got this!

Bezig met Dry January? Dit zijn 6 redenen om nog even vol te houden

Steeds meer mensen stoppen met het drinken van alcohol en de verhalen die we daarover horen zijn enorm positief. En dat is ook niet zo gek, want er zitten enorm veel voordelen aan het stoppen van het drinken van alcohol. Ben jij benieuwd? Lees dan snel de voordelen hieronder.

1. Je valt sneller af

Veel mensen weten waarschijnlijk al wel dat er in alcohol veel suikers en calorieën zitten, maar toch zijn veel mensen zich hier niet bewust van en willen ze het onderwerp liever vermijden. Een groot glas wijn bevat bijvoorbeeld dezelfde hoeveelheid calorieën als een ijsje. WHUT?! Ook verhoogt alcohol je eetlust, waardoor je dus onbewust een stuk meer gaat snacken.

2. Het is beter voor je lever, obviously

We weten allemaal dat het drinken van alcohol niet veel goeds doet voor je lever. Maar wat veel mensen niet weten, is dat als je hiermee stopt, je lever zichzelf ook weer kan herstellen. Als je dus een maandje stopt met het drinken van alcohol, doordat je bijvoorbeeld meedoet aan Dry January, kan jouw lever zich gaan herstellen en het overtollige vet verwijderen.

3. Je hebt een betere nachtrust

Het drinken van alcohol voordat je gaat slapen veroorzaakt alfa hersengolven, waardoor je frequentie omhoog gaat en dit je eigenlijk weer actief maakt. Hierdoor kan je dus niet meer goed in slaap komen. Als je uiteindelijk dan toch in slaap valt, is de slaapkwaliteit wel een stuk minder. Als je dus stopt met het drinken van alcohol kan je een veel betere nachtrust verwachten. Dan kan je je overdag ook beter concentreren én je hebt een beter geheugen.

4. Je mentale gezondheid gaat vooruit

Als je stopt met het drinken van alcohol, is de kans groot dat je je veel beter gaat voelen. Mentaal, maar ook fysiek. Door alcohol kan je je namelijk angstig of zelfs depressief voelen. Als jij dit bij jezelf hebt gemerkt, kan het dus helpen om mee te doen aan Dry January.

5. Je ervaart betere resultaten in de sportschool

Helaas werkt het drinken van alcohol niet in je voordeel als je fanatiek aan het sporten bent. Dit komt doordat alcohol je uitdroogt en het vermindert de hoeveelheid bloedsuiker die je lever produceert, wat belangrijk is als je sport. Als je een maandje geen alcohol drinkt, kan je het beste uit je trainingen halen.

6. Je vermindert de kans op gezondheidsproblemen

We weten inmiddels wel dat het drinken van alcohol niet goed voor ons is, maar toch kunnen we er niet mee stoppen. Toch kan het stoppen met het drinken van alcohol de kans op gezondheidsproblemen verminderen. Zo ben je minder vatbaar voor verschillende ziektes, waaronder hartaandoeningen en diabetes. Goede reden om mee te doen aan Dry January, toch?!

Cheers! Dit zijn de allerlekkerste cocktails zonder alcohol