Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 5 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Emma’s Molumn #10: Jaaa dít is de Mol en we zetten ook even alle aanwijzingen op een rijtje

Wekelijks bespreekt Beautify’s Emma in haar ‘molumn’ de afgelopen aflevering. Want ja, het is weer tijd voor één van de beste, spannendste en meest ingewikkelde spelprogramma’s op de Nederlandse televisie: Wie is de Mol? We gaan het hebben over de slinkse molacties van bijvoorbeeld Kim-Lian én we gaan het hebben over de gekste theorieën en aanwijzingen, want social media staat er vol mee. Vandaag is eindelijk dé grote finale en krijgen we antwoord op de grote vraag wie de Mol is.

Had jij ‘t goed?! Oh ja kleine waarschuwing.. als je de finale nog niet gezien hebt: dit stukje zit vol spoilers.

Wie is de Mol.. De grande finale

We zijn alweer aangekomen bij de laatste aflevering van dit seizoen #WIDM en dat betekent dat we vandaag EINDELIJK te weten komen wie de ultieme saboteur is. Er zijn nog 3 kandidaten over en tsja, eigenlijk zouden ze allemaal een goede Mol zijn. Everon is zachtaardig maar af en toe ook heel stiekem, Fresia lijkt af en toe wat signalen af te geven en Kim-Lian.. is Kim-Lian. Een beetje naïef, fanatiek en eigenlijk weet ze heel veel wat ze eigenlijk niet kan weten. Toch? Hoe kan dat? Ik heb zelf al mijn punten ingezet op Fresia. Dus laten we hopen.. Want als het Everon is, gaat er ook nog eens 5000 euro uit de pot. Dat heeft heel Nederland in het begin besloten omdat hij toen het minst verdacht leek. Nouja, eigenlijk Glenn maar hij koos Everon om zijn buit (de vrijstellingen) mee te delen.

Emma’s Molumn #9: Dit zijn de belangrijkste hints uit de laatste aflevering

Hè hè… we weten het! Dit is de Mol

Het masker gaat af en wie is het? EVERON. Ja, juist degene die het niet had moeten zijn en er gaat dus ook 5000 euro extra uit de pot. Wat een actie zeg. Het leuke is dat we ook meteen zien wat hij allemaal gedaan heeft tijdens de opnames. Zo leek hij tijdens zijn duel met Thomas écht gekwetst door de actie van zijn tegenstander maar dat was gewoon goed staaltje acteerwerk. Ook is hij tijdens de opdracht ‘Molly’s en Milly’s’ achter de kandidaten langs gevaren. En hij was echt héél erg dichtbij. Laetitia keek zelfs even achterom en hij was bijna ontdekt. Ook grappig: de ogen van Everon stonden op het mingeld dus alle kandidaten hadden ‘m al kunnen spotten als ze goed naar het geld hadden gekeken.

Ben jij benieuwd naar alle molacties van Everon? Bekijk dan de video hieronder en je zult je verbazen..

‘Fresia gooit niet dichtbij genoeg’

Ook zijn er nog een aantal andere molacties die de uitzending niet gehaald hebben. Zo stond hij in het Nationaal Park in Albanië vastgeketend en hij kon naar eigen zeggen “niet bij de zakjes met geld.” Onzin.. hij gooit ze gewoon weg!

Een natte porto doet het niet.. toch?

Ook heeft hij tijdens de opdracht ‘Zwanenmeer’ gespeeld met de portofoon op de sups, zodat hij en Laetitia de andere kandidaten niet meer hoorden. Heel slim én het leek net alsof het de schuld van Laetitia was doordat zij in het water was gesprongen.

Verborgen aanwijzingen

Ook zijn er natuurlijk altijd een aantal verborgen aanwijzingen te vinden in het spel. In het programma Moltalk worden deze allemaal besproken. Maar er is 1 aanwijzing wel heeeel opvallend, namelijk het geld uit aflevering 1. Weet je nog dat er op het geld uit de eerste aflevering informatie stond over de Mol? Ja, de kandidaten konden zichzelf wel voor het hoofd slaan en ze hadden inderdaad kunnen opmerken dat Everon de Mol was. Op het geld stond het woord ‘troeven’ en daar kan je het woord ‘Everon’ (min de letter T) van maken. Dit was dan ook onderdeel van de naam van de opdracht.

Eén ding is zeker: Everon heeft gezorgd voor de laagste pot ooit. OOIT! En de winnaar? Dat blijkt Fresia te zijn. Niet omdat ze meer vragen goed had, maar omdat ze 50 seconden sneller was met het invullen van de test dan Kim-Lian. Ik heb zelf helaas ‘Fresia’ ingevuld in de WIDM-app dus ik heb pijnlijk verloren.

Ook Twitter staat vol leuke reacties en daarmee wil ik mijn Molumn dan ook afsluiten. Bedankt voor ‘t lezen en wie weet tot de volgende Wie..is..de Mol?

Emma’s Molumn #7: Kim-Lian voorspelt een opdracht met schapen en de Mol vaart gewoon langs