Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 6 feb 2022
Leestijd: 6 minuten

Emma’s Molumn #6: Verstopt Laetitia nou een sleutel?! En maak kennis met de badmeesters from hell

Wekelijks bespreekt Beautify’s Emma in haar ‘molumn’ de afgelopen aflevering. Want ja, het is weer tijd voor één van de beste, spannendste en meest ingewikkelde spelprogramma’s op de Nederlandse televisie: Wie is de Mol? We gaan het hebben over de slinkse molacties van bijvoorbeeld Kim-Lian én we gaan het hebben over de gekste theorieën en aanwijzingen, want social media staat er vol mee. Vandaag aflevering 6: ‘Golfbeweging’.

Spoileralert!

Wie is de Mol? Aflevering 6

We zijn alweer aangekomen bij de zesde aflevering van dit seizoen #WIDM en dat betekent dat het spel volop aan de gang is. Er wordt gemold, fanatiek gespeeld, geld gewonnen én geld verloren. Inmiddels zie ik door de bomen het bos niet meer want met de exit van Hila vorige week (ja, zij stond ook op mijn lijstje) blijven er kandidaten over die allemaal op hun eigen manier verdacht zijn. Zo staan de altijd vrolijke Laetitia en Everon steeds hoger op mijn lijstje. Nog even een kleine side note: herinneren jullie nog, dat als Everon de Mol blijkt de zijn, er aan het einde 5000 euro uit de pot gehaald wordt? Dat heeft heel Nederland besloten, omdat hij in aflevering 1 het minst verdacht leek. Nou, let’s talk!

Geld in de pot begin aflevering: €9450,-
Kandidaten over: 6
Nieuwe penningmeester: Everon

De Mol in het vizier

De kandidaten zijn dit jaar wel heel erg zeker van hun zaak.. zo lijkt het. Sommigen van hen hebben al drie (!) afleveringen lang een vrijstelling op zak. Ja, dat groene muntje mag dan wel een makkelijke weg naar de volgende aflevering zijn, veel heb je er eigenlijk niet aan. Je maakt de test niet, dus eigenlijk heb je geen idee of je op ‘t juiste pad zit. Of hebben ze de mol al in het vizier. Ik duidelijk nog niet, dus laten we even alle acties op een rijtje zetten.

“Waar is toch die Mol-telefoon?!”, denken de kandidaten. Wij hebben natuurlijk gezien dat Sahil te telefoon van Fresia heeft ‘gestolen’. Hij zit netjes zijn tas, maar hij was natuurlijk even vergeten dat Rik kan gaan bellen over een opdracht. En ja hoor! Daar is ‘ie. Sahil zet zijn grootste bambi-ogen op en heeft ‘GEEN IDEE’ waar die telefoon opeens vandaan komt. Kim-Lian en Thomas, die bij hem in de auto zitten, kijken wat twijfelachtig. Uiteindelijk besluiten ze om te vertellen dat de telefoon in Kim haar tas zat.

In het verschiet

De kandidaten moeten zich verdelen in twee groepen. Groep 1 moet op zoek naar sleutels en groep 2 moet geld gaan ophalen in het donker. De eerste groep bestaat uit Laetitia, Fresia en Everon. Zij moeten op zoek naar sleutels in het kasteel ‘Porto Palermo’. De sleutels zitten verstopt in holtes in de muur. Met deze sleutels kunnen ze kisten openen waar pijlen in zitten. Op die pijlen zitten codes die de andere groep nodig heeft om geldkistjes te kunnen openen. Maar eerst moeten ze die kistjes nog uit het water vissen.

Groep 1 zoekt erg fanatiek, maar ik heb ook het idee dat ze wel heel snel langs alle holtes lopen. Laetitia vindt twee sleutels, maar legt ze nou ook iets terug?!

Ook Everon vindt er eentje en ze besluiten om met drie sleutels door te gaan. Ze kunnen uiteindelijk zeven pijlen met codes wegschieten en het lukt hen allemaal om de pijlen in dezelfde richting te schieten. Zo kunnen Sahil, Kim-lian en Thomas ze makkelijk uit het water halen en kunnen zij door naar het volgende deel van de opdracht, namelijk: het magneetvissen met de badmeesters from hell. Zij moeten op supboards met een magneet kisjes uit het water vissen. De badmeesters proberen met lange stokken deze kistjes van de sups af te duwen. Ook hier gebeuren er een aantal gekke dingen: zo is het lampje van Thomas kapot en is Sahil wel heel erg onvoorzichtig met zijn kistjes. Waarom legt hij ze niet tussen zijn benen? Waarom vaart hij zo dicht langs die badmeesters?

Kim-Lian gaat uiteindelijk als eerste terug met kistjes en probeert het geld eruit te halen. Sahil is uiteindelijk nét te laat en zijn kistje telt niet meer mee. Kim telt 1400 euro en schreeuwt naar Sahil: “We hebben 1100 euro!” Ook Thomas kijkt geschokt. Wat is haar plan? Waarom doet zij van die enorm vage dingen? Desalniettemin is 1400 euro voor de pot natuurlijk errug lekker.

Reddingsactie

Tijdens de tweede opdracht moeten de kandidaten een logistiek spel spelen. Eén iemand is verantwoordelijk voor het overzicht en de rest moet op jetski’s banden met bedragen op de juiste boten hangen. Everon wordt het logistieke brein en de rest gaat racen. Ook dit gaat best goed moet ik zeggen, alleen Everon heeft niet echt het overzicht wat hij zou moeten hebben. Wel doet de rest ‘t goed en zijn uiteindelijk drie boten correct.

Rik zegt aan het einde ook nog iets in de trant van: “Nu hebben jullie meer informatie over de mol in jullie midden.” Wacht eens even.. EVERON STOND IN HET MIDDEN?! Wel hebben ze 1310 euro verdiend dus mocht Everon de Mol zijn dan heeft hij – tijdens deze opdracht – niet genoeg gesaboteerd.

Emma’s Molumn #4: audities voor Spiderman en op de thee bij Albanese oudjes

Eliminatie

Geen derde opdracht deze week maar wel.. test en executie. Behalve voor Laetitia, want die besluit om haar vrijstelling in te zetten. Tijdens de test wordt het al snel duidelijk dat het tussen Fresia en Sahil gaat. Great, want ik heb op beiden punten ingezet in de WIDM-app. Wanneer leer ik het nou? Misschien volgende week maar op Everon? En ja.. het is einde Sahil. De grappenmaker van de groep moet naar huis. Het kón Sahil ook niet zijn, maar toch was hij zo verdacht. Wel pijnlijk: Sahil had nog een vrijstelling op zak. Hij heeft ‘m gewoon een aantal afleveringen niet ingezet.. zo zeker was hij blijkbaar.

Tot volgende week!

Emma’s Molumn #5: De opdrachten uitvoeren? Kim-Lian neemt liever een modderbad