Emma Toussain
Emma Toussain Drankjes 10 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom iedereen nu Espresso Martini’s met parmezaan drinkt

Wacht héééél even.. je drinkt dus nu je espresso martini’s mét parmezaan? Juist, dat is de nieuwste trend op TikTok en we vertellen je erover. En voordat je denkt ‘gadver’, laat het even op je inwerken. Stel je er voor open. Want de reacties zijn eigenlijk heel positief.. we beloven het je.

Espresso Martini met een twist

Dit intense drankje is geliefd bij velen en dat is ook niet zo gek. Veel mensen drinken dagelijks een aantal koppen koffie en dat heb je dat in cocktail-variant. Yum! Wel is een espresso martini vlak voor het slapengaan misschien geen goed idee, door de vodka én caffeïne die erin zitten. Maar TikTokkers hebben nu weer een andere variant van het drankje ontdekt en wij moesten even twee keer kijken voordat we ons realiseerden wat er stond. Een cocktail mét geraspte kaas als garnering? Yeah right. Toch blijkt het een bizar lekkere combinatie te zijn door de zoutigheid van de kaas en de bitterheid van de cocktail.

Bekijk deze video hieronder, die inmiddels al meer dan 2 miljoen keer bekeken is:

@notjustabartender

I was really on the fence about this one, but my man @highproofpreacher wasn’t just f***ing with us. This is seriously delicious. Dont ask me to say when… give me the whole block, daddy. 🥴 #espressomartini #cocktailreview

♬ original sound – Chris

Wij zijn in elk geval heel erg benieuwd na het zien van deze beelden. En de reactie van deze bartender zegt eigenlijk al genoeg.. Naast deze video wordt het volop nagedaan door andere mensen op TikTok. Want dit is wel een gevalletje ‘eerst proberen, dan geloven..’

Verjaardags-esma’s

ls je van espresso martini’s houdt en ook van taart (wie niet?!), dan is dit taartrecept perfect voor jou! Deze heerlijke taart is een combinatie van een donkere, rijke chocoladetaart en de intense smaak van koffie en wodka. Dus ben jij binnenkort jarig – dan wil je dit zeker weten eten op jouw grote dag. Zo kan je jezelf verdrinken in de wereld van Espresso Martini.. misschien niet zo heel gezond maar je mag best vieren dat je weer een jaartje ouder bent.

Ons favoriete recept voor de iconische Pornstar Martini