Audrey Garot
Audrey Garot Reality 18 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Gister Expeditie Robinson gekeken? Heel Twitter is tevreden met de afvaller: ‘Delete the Champion’

Wat was het weer een rollercoaster gisteravond tijdens Expeditie Robinson. In dit programma draait het in de drie kampen allemaal om kracht, omdat je natuurlijk zo veel mogelijk proeven wilt winnen met je team. Toch is niet iedereen het hier mee eens en is er één kandidaat die het wel heel anders aanpakt, met ergernis van zijn teamgenoten.

En ook de kijkers thuis waren not amused met de uitspraken van deze kandidaat. *Spoiler!*

Devrim de ‘opperrat’ maakt de tongen los

Het begon natuurlijk allemaal vorige week tijdens Expeditie Robinson. Devrim had de captains-battle gewonnen van Chatilla en Rose en kon hierdoor kiezen voor een méga grote vis voor de groep óf hij kon een koker pakken voor zichzelf. Hoewel hij met zijn team had afgesproken om voor het eten te gaan, besloot hij toch om voor zichzelf te kiezen. Door deze actie kreeg hij dus behoorlijk wat kritiek over zich heen. Maar goed, deze aflevering bleek dus dat hij die vis helemaal niet nodig had, want hij voelt zich nog topfit.. en dat terwijl alle andere kandidaten het steeds zwaarder krijgen.

Vooral voor April en Ferry wordt het Expeditie Robinson-avontuur steeds zwaarder. Ze zitten al een lange tijd op het eiland en ze voelen zich fysiek steeds zwakker worden. Als ze het daar over hebben, komt de aap uit de mouw en vertelt Devrim hen dat ze het spel niet slim hebben aangepakt.

Het is namelijk zijn tactiek om niks te doen, zodat hij zijn energie spaart voor na de samensmelting, als het echt ieder voor zich is. “Als ik me niet heel fysiek hoef in te spannen, doe ik dat niet. Dat is mijn tactiek. Omdat ik weet dat ik minder sterk en minder fit ben dan de meeste andere deelnemers”, vertelt hij. Vooral April kan deze tactiek niet waarderen en is er dan ook even helemaal klaar mee. Het commentaar doet hem niks, want hij is zeker niet van plan om het anders aan te pakken…

Eilandraad

Devrim, April, Ferry, Niels en Iliass hadden de proef verloren en moesten naar de welbekende eilandraad. Hoewel het plan van Devrim, Niels en Iliass was om sterke speler Ferry er uit te stemmen, gebeurde er toch (gelukkig!) wat anders. Niels had namelijk een ander plannetje bedacht en hij vond het niet eerlijk om Ferry uit het team te stemmen. Devrim kreeg uiteindelijk dus de meeste stemmen én dat terwijl hij nog een immuniteitsmunt op zak had. Toch kan hij de zet wel waarderen, vertelt hij: “Gepakt met mijn eigen tactiek. Dat kan ik oprecht wel waarderen.” Karma is a b*tch, zullen we maar zeggen.

Ook Twitter is héél erg blij met de actie van Niels en de kijkers thuis zijn opgelucht dat Devrim het spel moest verlaten. We willen toch wel dat Expeditie Robinson een beetje eerlijk wordt gespeeld, en met Devrim in het spel ging dat ‘m niet worden.

Zou het? Thijs Boermans lijkt zijn Expeditie-avontuurtje met Rose Bertram toe te geven