Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 15 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Niet 1 maar 2 deelnemers van Expeditie Robinson vertrekken naar huis

De kijkers zaten zondagavond weer vol verbazing te kijken naar de nieuwe aflevering van Expeditie Robinson. Naast dat de kandidaten weer iemand naar huis moesten sturen, hebben we ook onverwachts afscheid van iemand moeten nemen.

Spoileralert!

Vrijwillig vertrek

Expeditie Robinson neemt vaak een onverwachte wending, dit was dan ook het geval tijdens de meest recente aflevering. In het begin werd bekend gemaakt dat radio-DJ Wietze de Jager was vertrokken. Hij besloot het spel te verlaten omdat hij zo’n erge heimwee had. ‘Ik zit tevreden op de boot. Er is veel gemis, veel uitzichtloosheid. Ik wil graag naar huis, ik wil hier niet meer zijn. Ik heb enorme heimwee. We zitten op dag 23 en dat is het getal waarop ik afzwaai.’

Vervolgens vertelt hij: ‘Er is iets waarvan ik niet wist dat ik het zocht en dat is me realiseren dat het leven uit heel veel kleine dingetjes bestaat die je gelukkig maken.’ Hij kan zijn tranen niet meer tegenhouden. ‘Dat zit thuis niet in de grote dingen, carrières of wat dan ook, maar thuis met je kinderen. Op de bakfiets naar de speeltuin gaan en een ijsje met ze eten. Dat is wat mij gelukkig maakt.’

Expeditie Robinson eilandraad

Het vertrek van Wietze is niet de enige verrassing, er gebeurt nog veel meer in deze aflevering. Sandra, Jan en Jasmine spelen een duel op winnaarseiland. Hierbij moeten ze een toren bouwen van drie verdiepingen, die bestaan uit stokjes van verschillende formaten. Sandra is uiteindelijk de winnaar en Jan en Jasmine keren terug naar hun eiland.

De volgende dag is het deelnemer Britte haar tweeëndertigste verjaardag. De groep heeft een feestontbijt voor haar proberen te maken. ‘Dit was mijn ochtend, ik ben jarig. Ik heb de hele nacht al een paar keer wakker gelegen omdat ik dacht: is het al dag, mag ik er al uit?’ vertelt ze. Jan en Jasmine komen aan op het eiland en kunnen zich al snel klaarmaken voor een immuniteitsproef.

Hier verblijven Kaj en Nicolette tijdens Expeditie Robinson

De kandidaten moeten voor deze immuniteitsproef verschillende kruiken kapot proberen te slaan met een grote kogel. Al snel wint Yuki de proef en daarbij ook immuniteit voor de volgende eilandraad. De jarige heeft helaas minder geluk en verliest de proef en krijgt daardoor een zwarte stem. Wel heeft Nicolette een verrassing voor Britte, namelijk.. een grote taart!

Dan is het tijd voor groep om te beslissen wie er deze aflevering naar huis gaat. Jasmine wil op Anouk gaan, omdat ze met haar en René en Yuki nog een appeltje te schillen heeft. Britte en René vinden dit het perfecte moment om Jan eruit te stemmen, omdat hij voor het eerst van winnaarseiland af is.

Meesterplan

Jan denkt dat hij onderdeel is van een ander plan, Britte heeft hem namelijk vertelt dat ze Jasmine eruit gaan stemmen. Wanneer er aan Jan wordt gevraagd of hij zijn immuniteitsring wil inzetten, zegt hij zelfverzekerd nee. Vervolgens krijgt Jan wel de meeste stemmen. ‘Ik moet ze echt een compliment geven. Gegokt en verloren, echt geniaal gespeeld. Dit is het spel, ik heb er zelf ook aan meegedaan. Ik kan niet anders zeggen dat het een geniale meesterzet is.’

De vorige aflevering ging er ook heftig aan toe, hier werden er in totaal veertien stemmen ingezet.