Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 13 jan 2022
Leestijd: 5 minuten

Fans zijn ervan overtuigd dat dit de releasedatum van Stranger Things seizoen 4 is

Vanaf het allereerste seizoen was Stranger Things een grote hit. Nu zijn er inmiddels drie seizoenen opgenomen en de cast en de serie hebben ons hart veroverd. Het laatste deel kwam uit in de zomer van 2019 en sindsdien wachten we op de release van seizoen 4. Fans denken te weten wanneer het nieuwe seizoen te zien is.

We kunnen niet wachten!

Is er een Stranger Things seizoen 4 releasedatum?

Er is helaas nog geen officiële datum bevestigd, maar dankzij Netflix’ Title Tease-video weten we dat het vierde seizoen in de zomer van 2022 te zien is. Hoewel er geen specifieke datum is voor het vierde Stranger Things seizoen, denken fans te weten vanaf wanneer we de serie weer kunnen bingen op Netflix.

In november deelde Netflix een trailer voor het vierde seizoen van Stranger Things met de naam: ‘Welcome to California’. In de video zien we een Surfer Boy Pizza met het telefoonnummer “805-45-PIZZA” op de zijkant. Fans op Reddit hebben dit nummer gebeld en hoorde Happy Birthday-muziek. Fans denken dat dit een verwijzing is naar de aflevering genaamd ‘The Birthday’ uit seizoen drie. Anderen denken dat dit kan verwijzen naar de verjaardag van de show zelf: 15 juli 2016.

Aangezien de verjaardag van Stranger Things op 15 juli is, zijn fans er van overtuigd dat het vierde seizoen vanaf dan te zien is op Netflix. Daarnaast hebben fans gezien dat 15 juli 2022 op een vrijdag valt. Dit is vaak de dag waarop Netflix grote shows uitbrengt.

Is er een trailer voor het vierde seizoen?

Jazeker! En ook nog eens meerdere, we zijn verwend! Op 6 november deelde Netflix twee teasers voor het vierde seizoen. De eerste trailer, getiteld ‘Welcome to California’ laat zien hoe Eleven zich moet aanpassen op een normale school. Terwijl de personages zich voorbereiden op de vakantie breekt er (uiteraard) chaos uit.

De tweede video die Netflix heeft gedeeld is een Title Tease, hierin zien we de titels van alle afleveringen, samen met de “releasedatum” voor het vierde Stranger Things seizoen. Met erbij geschreven: “In de lente van 1986 gaat het avontuur verder”, werden de volgende titels bekend gemaakt: ‘The Hellfire Club’, ‘Vecna’s Curse’, ‘The Monster and the Superhero’, ‘Dear Billy’, ‘The Nina Project’, ‘The Dive’, ‘The Massacre at Hawkins Lab’, ‘Papa’ en ‘The Piggyback’.

Nog eerder, op 6 mei, deelde Netflix de eerste trailer met de caption: “Eleven, are you listening?”

Kunnen we nieuwe personages verwachten?

Naast dat onze favoriete cast terugkeert voor een vierde seizoen, maakte Netflix 10 juni 2021 bekend dat er vier nieuwe personages bij komen. Ze schreven: “Nieuwe castleden komen eraan:

Amybeth McNulty alias Vickie: een coole, snel pratende bandnerd die de aandacht trekt van een van onze geliefde helden.

Myles Truitt alias Patrick: een Hawkins-basketbalster met vrienden, talent en een goed leven… totdat schokkende gebeurtenissen ervoor zorgen dat zijn leven uit de hand loopt.

Regina Ting Chen, ook bekend als mevrouw Kelly: een populaire begeleidingsadviseur die veel om haar studenten geeft, vooral voor degenen die het het meest moeilijk hebben.

Grace Van Dien alias Chrissy: Hawkins ‘Hoge lead cheerleader en het populairste meisje op school. Maar onder het schijnbaar perfecte oppervlak ligt een duister geheim.”

Maar dat is niet het enige, want op 20 november 2020 kondigde Netflix al acht nieuwe castleden aan. Het gaat om de acteurs: Jamie Campbell Bower, Eduardo Franco, Joseph Quinn, Robert Englund, Sherman Augustus, Mason Dye, Nikola Djuricko en Tom Wlaschiha.

Keren deze personages terug?

Het gerucht gaat dat Dacre Montgomery, die Billy speelt, terugkeert voor het vierde seizoen ondanks dat hij doodging aan het eind van seizoen drie. Deze geruchten ontstonden toen Montgomery een foto op Twitter plaatste wat een grote hint leek voor een terugkeer voor het nieuwe seizoen. Er stond niks bij, maar het lijk alsof hij zijn Billy-kostuum aan heeft op de foto. Het kenmerkende lange haar en snor, een hemd en ketting. Hij postte vervolgens dezelfde foto op Instagram en tagde een Stranger Things make-upartiest. Fans werden wild en hopen op een terugkeer van een van de meest geliefde karakters uit de serie. Fingers crossed!

David Harbour

Iemand die niet zo geheimzinnig doet over zijn terugkeer is David Harbour, die tijdens Instagram-live spoilers deelde voordat Millie Bobby Brown ingreep. Hij sprak met fans terwijl hij zijn kostuum van Hopper aan had: “Wat is er, iedereen? Hoe gaat het? Ik heb Instagram Live al een tijdje niet meer gedaan. Ik denk dat ik hier maar drie en een halve minuut kan zijn omdat ik denk dat ik vrij snel naar de set moet.”

Hij zei: “Ik ben hier om seizoen vier van onze tv-show te filmen. Ik denk niet dat ik je deze dingen moet laten zien. Wie wil er spoilers horen voor seizoen vier? Laat me gewoon rechtstreeks uit het script voorlezen.”

Voordat hij teveel deelde, zag hij dat Millie naar de live aan het kijken was: “Oh s–t! Millie! Oh, nee. Millie, vertel het Netflix niet, vertel Netflix niet dat ik Instagram Live doe vanaf de set. Ik ga gewoon jouw delen van het script voorlezen, Millie. Ik ga iedereen vertellen wat er dit seizoen met Eleven gebeurt.”

Uiteindelijk kon Millie hem stoppen door mee te doen aan de live. “Ga van Live af en ga weer aan het werk!”

Eén ding is zeker: wij kunnen niet wachten.

Huh? Fans denken dat Rupert Grint niet bij de Harry Potter reünie aanwezig was om deze reden