Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 24 mrt 2023
Leestijd: 5 minuten

Luistertip: dit zijn de favoriete podcasts van de redactie

We love podcasts! Het is weer even net wat anders dan een muziekje in je oren, maar een net zo lekkere óf misschien wel betere afleiding. Voor onderweg naar school of werk of tijdens een lange wandeling door de stad, met een podcast kun je alle kanten op. Je kunt wat nieuws leren, luisteren naar persoonlijke verhalen of je zet simpelweg komedie op, een ding staat vast: als jij goed luistert, vergeet je alle dingen om je heen. Wij hebben de favorieten van de Beautify redactie op een rijtje gezet.

10 x de leukste podcasts.

EN DAN?

De podcast EN DAN gaat over de mentale nasleep van het deelnemen aan reality-tv. Daelorian, die zelf op 16-jarige leeftijd heeft deelgenomen aan Holland’s Next Top Model, interviewt iedere aflevering een andere oud-kandidaat van verschillende programma’s. De grote vraag in de podcast blijft: de spotlights doven, de camera’s stoppen met draaien… en dan? Daelorian vraagt oud-deelnemers naar de periode voor het programma, tijdens het programma en de periode daarna. Hierbij komen indrukwekkende verhalen naar boven. Wij vinden de afleveringen van Merel Beks – winnares van De Bachelor en Kaj van der Voort uit B-Brave zeker het luisteren waard.

Marc-Marie en Aaf vinden iets

Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius beoordelen elke week een onderwerp. De onderwerpen variëren van bananen tot make-up en van straatverlichting tot aan het kapitalisme, erg uiteenlopend dus. Zij geven hun uitgebreide mening, raken soms wat afgeleid, er komen wat roddels tussendoor, problemen van de luisteraar worden aangekaart, maar uiteindelijk klinkt de xylofoon en geven zij hun eindoordeel over het onderwerp met een aantal sterren.

Maandag Klaagdag

In deze podcast wordt er gewoon lekker een potje geklaagd. Robbert Rodenburg en Daan Hogervorst spreken hun mening uit over van alles en nog wat, maar voornamelijk over wat zij stom vinden. Zo klagen zij over het slechte weer, saaie dates, geannuleerde vakanties, niks is te gek. Aan de hand van wat de mannen afgelopen week te klagen hadden en hoe hun agenda’s eruit zagen wordt er bepaald wie de ‘allerkutste’ week had. Daarnaast komen er wekelijks klachten van luisteraars binnen via de klaaglijn. Of de mannen ze deze klachten oplossen? Zeker niet, de community moet gewoon genoegen nemen met een beetje aandacht.

Geuze & Gorgels

Best friends Monica Geuze en Kaj Gorgels bespreken in iedere aflevering de first world problems van luisteraars. De problemen gaan van plastische chirurgie tot geen mogelijkheid voor wildplassen voor vrouwen en vrienden die veel te klef zijn in relaties. Aan het eind van iedere aflevering lossen Monica en Kaj de first world problems op aan de hand van statements en persoonlijke verhalen. Natuurlijk is dit alles onder het genot van een goede dosis platte humor.

Daders

Een podcast met een serieuzere kant is Daders. In deze podcast van NPO spreekt Cas de Jong met moordenaars, ex-TBS’ers en andere zware criminelen. Hoe kwamen zij tot hun gruwelijke daad? Hebben ze spijt? En waarom moet de maatschappij hen nog een tweede kans geven? De visie van de dader komt aan bod, waardoor er erg bijzondere gesprekken ontstaan, die zeker het luisteren waard zijn.

Vrouwmibo

De naam zegt het al, de Vrouwmibo podcast is heerlijk om te luisteren tijdens een vrijdagmiddagborrel. Nina Warink, Iris Enthoven en Sophie Milzink bespreken alles waar zij tegenaan lopen en nog veel meer. Van eigen ervaringen tot stellingen, alles wordt besproken.

Broers

Dat deze podcast razend populair is zal je vast niet zijn ontgaan. De broers, Sam en Rijk Hofman vertellen wekelijks over hun avonturen, die zij vooral in het weekend, met een klein bakkie op beleven. Alle onderwerpen komen ongegeneerd aan bod, van seks, soa’s (die Sam zelf ook wel de big five noemt), vrouwen, daten, bezoekjes aan de GGD, drank, en drugs. Volgens de mannen zelf is alles bespreekbaar. “Alles kan. Behalve autorijden. Rijk kan niet rijden”, valt er in de beschrijving van hun podcast te lezen.

Crimetok NL

Ben jij helemaal into crime? Dan is deze podcast zeker wat voor jou! Iedere week wordt er een waargebeurde Nederlandse misdaad besproken en tot in de puntjes uitgelegd. Mega interessant en spannend!

De Stijn, Tobi & Jeppe show

Ze noemen zichzelf je favoriete trio om het weekend mee te starten. Iedere aflevering worden de belangrijkste vragen des levens besproken. Stijn van Vliet is de trendwatcher en deelt iedere week de laatste trends, Jasper Demollin zorgt wekelijks voor een inspirerende quote en Tobias Camman deelt culinaire versnaperingetjes. De mannen zijn de beroerste niet en betrekken hun publiek er maar al te graag bij, zo helpen zij je met al je levens- of seksvragen!

Held in eigen verhaal

Dit is de podcast van Iris Enthoven. Elke aflevering staan er verschillende inspirerende mensen centraal die allemaal iets heftigs hebben meegemaakt maar in staat waren dit om te zetten in iets positiefs. Dit maakt hun een held, waarvan het verhaal gehoord moet worden. Er komen verhalen aan bod van bijvoorbeeld een vrouw die een vliegthuigcrash heeft overleefd, een journalist die ontvoerd is door een Guerillabeweging of van een meisje die op 17-jarige leeftijd botkanker kreeg. De verhalen zijn heftig maar tegelijkertijd inspirerend, omdat al deze mensen iets positiefs uit een moeilijke tijd hebben gehaald.

Meal preppen! Door deze ontbijtjes alvast klaar te maken vergeet jij nooit meer te eten in de ochtend