Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 17 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Wil je zien: de Hofman-broers staan in dít toonaangevende blad

Hoe leuk?! De Hofman-broers staan met zijn drieën in Vogue. Het zijn niet alleen mooie foto’s, ook vertellen zij over hun bijzondere familieband, hun opvoeding en jeugdherinneringen.

Even voorstellen

Tim Hofman (34) is de oudste van de drie. Tim werd bekend door zijn werk bij BNNVARA. Hij begon hier als verslaggever en presentator voor onder andere Spuiten en Slikken. Tegenwoordig is hij vooral bekend van zijn eigen YouTube-programma BOOS. In dit programma lost hij zaken op voor jongeren waar zij boos over zijn. Naast de aflevering  BOOS: THIS IS THE VOICE die miljoenen bekeken is, brak hij ook door met de documentaire: Terug naar je eigen land. Met deze aflevering zorgde hij ervoor dat honderden vluchtelingenkinderen Nederland niet zijn uitgezet.

Tim is misschien wel de meest succesvolle Hofman-broer, met inmiddels vier Televizier-Sterren en een Televier-Ring voor Over mijn lijk, op zijn naam. Zelf vertelt hij dat bij alle activiteiten ‘engagement’ het sleutelwoord is. “Ik ben een Vlaardingse provinciaal met een doodhekel aan scheve machtsverhoudingen, taboes en onderdrukkende constructen.”

Het effect van de mediawereld moet veel indruk gemaakt hebben op zijn jongere broers, Sam (27) en Rijk (25). Zelf hebben zij hier namelijk ook hun beroep van gemaakt met de podcast BROERS, de best beluisterde podcast van Nederland. De twee zijn onafscheidelijk en doen het zakelijk ook erg goed. Naast de podcast verkopen ze merchandise die altijd razendsnel uitverkocht zijn. Dat de drie broers het dus allemaal goed doen in de mediawereld is niets nieuws. Wat wel een verrassing is, is dat de broers samen in de nieuwste editie van Vogue Nederland staan!

Broers Hofman in gesprek met Vogue Nederland

Succesvol, grappig, intelligent en met goede looks is het geen verrassing dat de drie broers in het modeblad verschijnen. Op Instagram delen Tim, Sam en Rijk alvast een voorproefje van de shoot en het interview. “Interview over allemaal serieuze dingen. Nu in le winkel”, aldus Sam.

Maar de familie is groter dan alleen deze broers, want zij hebben nog een jonger broertje, Moos en een zus, Roos. In het interview aan Vogue vertellen zij over hun familieband en dat ze allemaal harder werkers zijn. Zo vertelt Tim: “De ouders van onze ouders hebben in Vlaardingen en Rotterdam de oorlog meegemaakt, de hongerwinter, harde armoede zeg maar. En dat sijpelt door.” Rijk antwoord daarop: “Dat gevoel blijft erin zitten, daar komen we ook niet uit. Als iemand er wel een beetje uit begint te kruipen, dan corrigeert de ander, want zo zijn we niet getrouwd. Ik zou direct grappen maken als Sam iets heel duurs zou kopen.” Waarop Tim op zijn buurt weer zegt: “Andersom is het ook: als er één vreet, dan vreet de rest ook. Je hoeft je nooit zorgen te maken over geld, dat delen we.”

Ze vertellen dat ze ook een tijdje krap bij kas hebben gezeten omdat ze een groot gezin zijn en iedereen te eten moest krijgen. “Nu leven we een beetje meer voor onszelf”, vertelt Rijk. ‘Maar als we een goeie hand hebben, gooien we de kaarten op tafel en zeggen we: we delen. Dat zit er wel in”, zegt Tim.

Wat?! Deze Hofman-broer heeft gedate met Sarah van Soelen