Emma Toussain
Emma Toussain Reality 10 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Ferry Doedens zorgt wéér voor problemen in Special Forces VIPS

Als je denkt dat een deelname aan Expeditie Robinson zwaar is, dan moet je Special Forces VIPS nog zien. Elf bekende Nederlanders gaan de uitdaging aan en ondergaan de zwaarste training ooit. Ze moeten zware fysieke activiteiten doorstaan, maar het grootste deel gaat over het overwinnen van angsten. Ferry Doedens is pas net bezig maar laat geen goede indruk achter bij de staf – zo eet hij stiekem een eiwitreep en in de laatste aflevering zien we dat hij weer wat foutjes laat zien.

Special Forces Ferry

De BN’ers doorstaan onder leiding van voormalig Special Forces Operators de loodzware fysieke en mentale training. Ze leveren letterlijk alles in; hun luxe, bezittingen, persoonlijkheid, ego en status. Aan den lijven ondervinden ze waartoe een mens in staat is, verleggen ze hun grenzen en komen ze oog in oog te staan met hun grootste angsten. Ferry heeft wat moeite met authoriteit en met op opvolgen van orders. Zo at hij vorige week stiekem een eiwitreep en in de nieuwste aflevering zien we dat hij moeite heeft met kloklezen. “Door de hele groep te straffen voor het probleem, corrigeert de groep hem uiteindelijk als hij nog zo’n fout begaat”, legt oud staflid Mitchell uit.

De eerste afvaller

Toch is Ferry niet de eerste die het programma verlaat, dat is de 58-jarige Mariska. Ze loopt een flinke schouderblessure op en trekt het niet meer. ‘Ik geef op’, zijn de woorden die ze gebruikt om het programma te verlaten. “Maar het is goed, ik voel me goed om te gaan. Het zijn jonge honden en dan kunnen zij lekker door. Hoeven ze niet voor die oude taart te zorgen”, vertelt ze na haar vertrek.

Spannend – Je kunt je nu zélf aanmelden voor het programma Special Forces