Audrey Garot
Audrey Garot Films & Series 9 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe films en series kijken voordat ze in première gaan? Bij déze streamingsdienst kan het

Heel vaak moeten we zóó ontzettend lang wachten totdat die ene leuke film uitkomt of dat we weer wachten op een nieuw seizoen van onze favoriete serie. Zo wachten we bijvoorbeeld al bijna twee jaar op het nieuwe seizoen van Ginny & Georgia en wat duurt dat lang. Speciaal voor de mensen die ook niet zoveel geduld hebben, geeft Netflix haar gebruikers de kans om alvast nieuwe films en series te bekijken, voordat ze in première gaan.

Dit wil je toch?!

Netflix Preview Club

Na dit nieuws ben je natuurlijk wel heel erg benieuwd waar we het over hebben en hoe het precies werkt. We’re gonna tell you. Netflix werkt sinds vorig jaar met de ‘Netflix Preview Club’, waarin sommige gebruikers van de streamingsdienst alvast nieuwe films en series kunnen bekijken, voordat ze in première gaan.

Voor deze ‘Netflix Preview Club’ werkten ze eerst met ongeveer 2.000 leden, maar dit willen ze volgens Gizmodo uitbreiden naar 10.000 leden. Op deze manier kunnen de gebruikers dus eerder films en series zien dan andere gebruikers, maar daar staat natuurlijk wel wat tegenover. Ze vroegen aan de deelnemende gebruikers “wat ze leuk vonden, wat niet, wat ze zouden verbeteren, en hoe waarschijnlijk het was dat ze de betreffende film of serie aan familieleden of vrienden zouden aanbevelen.” Dat zouden we er wel voor over hebben, toch?!

Op dit moment (nog) alleen in Amerika

Je raadt het waarschijnlijk al, maar helaas werken ze op dit moment alleen nog maar in Amerika met de ‘Netflix Preview Club’. Het is nog niet bekend of ze hiermee ooit naar Nederland komen, maar dat hopen we natuurlijk wel. Het is in ieder geval wél de bedoeling dat de streamingsdienst deze functie uiteindelijk in meerdere landen of zelfs wereldwijd gaat introduceren. Zodra deze functie beschikbaar is in Nederland, melden we ons natuurlijk meteen aan!

Shay Mitchell vertelt ons alles over de film ‘Something From Tiffany’s’, vanaf vandaag te zien op Prime Video