Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 2 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Een onverwacht einde aan Firefly Lane: 5 x meest emotionele reacties op Twitter

We moeten het heel even hebben over het laatste deel van Firefly Lane. De serie begon als een vrolijk maar realistisch verhaal over een intense vriendschap. Tully en Kate leren elkaar kennen op de Firefly Lane, waar ze wonen. Ze worden de beste vriendinnen, gaan samen naar school, werken samen, wonen samen en maken alle grote levensgebeurtenissen mee. Trouwen, kids, miskraam, scheiden.. ook lachen ze veel maar maken ze misschien nog wel meer ruzie. Een echte vriendschap, door dik en dun. Een soort van ‘tot de dood ons scheidt’. Dat laatste wordt wel heel letterlijk genomen, zo is te zien in de laatste aflevering van de serie.

Pas op voor spoilers..

Firefly Lane: dit zijn de meest emotionele reacties op Twitter

Aan het einde van het eerste deel van seizoen twee zien we dat Kate slecht nieuws krijgt van de dokter over een tumor in haar borst. Het is een agressieve variant, maar wel te behandelen. Dat is dan ook wat ze doet, vol goede moed. Helaas zit ze wel net in een mega ruzie met Tully, waardoor ze geen contact meer hebben. Omdat ze allebei koppig zijn, duurt het dan ook weer even voordat ze contact hebben. Uiteindelijk gaat Kate nog snel naar het appartement van Tully om het bij te leggen, maar dan is Tully al vertrokken naar een nieuwe opdracht. Want als je ‘t even vergeten bent.. Tully is in de serie een bekende presentatrice die het moeilijk vindt om niet alles om haar te laten draaien.

Maar aangezien Tully voor een opdracht ver weg gaat, kan Kate haar niet bereiken. Het is al een hele tijd later als Tully erachter komt dat Kate eigenlijk hartstikke ziek is. De ruzie is over, ze zijn er weer voor elkaar. Na een hele lastige periode van ziekte lijkt Kate eindelijk beter en kan ze weer genieten van een hoop leuke dingen. Ze trouwt opnieuw met Johnny, maar dan krijgt ze een telefoontje dat haar tumor terug. Een lang ziektebed begint en uiteindelijk blijkt de kanker uitgezaaid te zijn. Er is niks meer te doen.. behalve genieten van elkaar. In de laatste aflevering blaast Kate haar laatste adem uit en dit zorgt bij de kijkers dan ook voor heel veel tranen. Vooral de allerlaatste scène waarin Tully nog een laatste cadeau krijgt van haar beste vriendin..

Hieronder de tweets die onze gevoelens perfect weergeven:

Goed nieuws: het laatste deel van Firefly Lane is véél eerder te zien dan gedacht