Audrey Garot
Audrey Garot Love & Seks 10 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Slecht in flirten? Met deze tips lukt het jou wél om een date te scoren

Flirten klinkt een stuk makkelijker dan dat het ook echt is. Tenminste, niet iedereen is er goed in. Bij de één gaat het super makkelijk en laat het allemaal heel natuurlijk verlopen, terwijl het bij de ander een hele ongemakkelijke situatie wordt.. En dat wil je natuurlijk niet.

Met deze tips wordt flirten een eitje!

Met deze tips lukt het jou wél om te flirten

Vooral voor de wat stillere en introverte girlies onder ons kan flirten nog wel een dingetje zijn. Het liefste beginnen we er niet aan, maar als we het wel doen, hebben we gelijk spijt. Herken jij je hierin? Met onderstaande tips wordt ook het flirten voor jou een makkie!

1. Maak oogcontact

Dit is de eerste stap van het flirten. Experts zeggen dat je naar iemand moet kijken, maar dan weer moet wegkijken om iemands aandacht te trekken. Dit zou je dan drie keer moeten doen. Het is wel de bedoeling om dit subtiel te doen, anders kan het erg awkward worden.

2. Plaag een beetje

Meisjes plagen = kusjes vragen, toch?! Andersom geldt dit natuurlijk ook zo. Op deze manier kan je meteen testen of jullie een beetje samen kunnen lachen en of de interesse wederzijds is.

3. Raak hem subtiel aan

Aanrakingen zijn goed als je wilt flirten. Toch is het belangrijk om eerst te testen of hij hier wel behoefte aan heeft. Om te kijken of hij hier klaar voor is, moet je een excuus vinden om dicht bij hem in de buurt te komen. Loop bijvoorbeeld even achter hem langs en raak hem hierbij subtiel aan, terwijl je hem passeert. Als hij zich tot je aangetrokken voelt, zal hij zelf reageren door dichterbij jou te komen.

4. Glimlach

Door middel van de eerste stap, het oogcontact, toon je interesse in iemand. Vervolgens kan je hun ogen naar jouw mond toebrengen om een soort goedkeuring te krijgen voor het flirten. Dit kun je doen door ook subtiel te lachen met je ogen, wat ze ook wel smizen noemen. Ook hierbij is het weer belangrijk om dit subtiel te doen.

5. Stel een vraag

De meeste mensen houden ervan om advies te geven, dus een vraag stellen kan een hele goede manier zijn van flirten. Op deze manier vestigen ze ook de aandacht op hunzelf en kunnen ze ergens hun mening over geven. Dit geeft mensen altijd een goed gevoel, waardoor je dus punten scoort.

6. Geef een compliment

Te veel complimenten geven of overduidelijke complimenten (bijvoorbeeld over hoe hij ruikt) zullen geen goede indruk maken. Wacht daarom tot het juiste moment om een compliment te maken. Door dit te doen, laat je weten dat je geïnteresseerd bent en dat is precies wat je wilt, zonder dit te veel te laten merken.

7. Laat hem je mee uit nemen

Voor deze laatste tip moet je niet vragen of hij jou mee uit wilt nemen, maar moet je hem eigenlijk een soort bevel geven, zonder dat hij het doorheeft. Op deze manier merkt zijn onderbewustzijn het bevel op, maar is hij er zich niet van bewust.

Deze dingen moet je vooral NIET zeggen tegen iemand die single is