Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 23 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Frenna gaat dit jaar all out met zijn eigen festival 7Fest en daar wil jij bij zijn

Dat Frenna succes kent als artiest, was al langer bekend. In 2019 was hij de meest gestreamde Nederlandse artiest op Spotify en daarna volgden verschillende succesvolle hits en gouden platen. Toch droomt hij groter dan slechts het uitbrengen van hits, want hij stampte eerder als eerste Nederlandse artiest zijn eigen festival uit de grond: 7Fest. Door het coronavirus werden er twee edities gecanceld, maar dat geeft meer ruimte om er komende zomer een nóg groter feest van te maken.

We spreken Frenna over het festival en kunnen verklappen: jij wilt erbij zijn.

Frenna organiseert eigen festival

Het idee voor 7Fest werkte Frenna samen met evenementenorganisator Zakaria Elkhanza uit. Zij ontmoetten elkaar al eerder in 2014 en organiseerden al vaker evenementen, maar kwamen in 2019 op het idee om 7Fest uit de grond te stampen. Waarom? Om de jeugd te inspireren en ervoor te zorgen dat verschillende culturen samenkomen. Frenna wil graag een festival creëren waar die verschillende culturen ook echt te zien zijn.

“Er zijn talloze festivals in grote steden waar bezoekers uit verschillende culturen heen komen. Ik wilde een stap verder gaan en zorgen dat je al die verschillende culturen ook echt ziet bij het bezoek aan het festival. Bij 7Fest hebben we gerechten uit alle landen van de wereld, daar zorgen we ook voor met kleding en de artiesten die we boeken. We proberen een klein deel van iedere cultuur in het festival terug te laten komen.”

Jonathan Hoost

Dat het festival in zijn hometown Den-Haag georganiseerd zou worden is volgens Frenna de enige juiste keuze. “Den-Haag is een belangrijke stad voor mij, die een grote impact heeft gehad op mij als artiest. Ik ben hier geboren en getogen.”

Multicultureel

Wat kunnen we verwachten van 7Fest? Door het cancelen van twee eerdere edities is er volgens Frenna meer tijd geweest om alles tot in detail te organiseren. “Ik wil echt anders dan andere festivals zijn, zo heb ik bijvoorbeeld een bootcamp, een skatepark, barbershops en kappers op het festivalterrein. Alles wat met muziek te maken heeft moet terugkomen op het festival.” Er wordt daardoor niet alleen gefocust op muziek, maar op de hele lifestyle daaromheen.

7Fest

Toch zijn we ook benieuwd naar de artiesten die we op het festival kunnen verwachten. Frenna geeft toe dat hij nog niks mag zeggen over de line-up, maar probeert te kijken naar een combinatie van opkomend en bestaand talent. “Het doel van het festival is verbinden, met de dag kom ik nieuwe opkomende artiesten tegen uit het buitenland die ik er graag bij wil hebben.”

7Fest

In zijn uitingen is het getal 7 voor Frenna erg belangrijk, vooral in de vorm van ‘777’. Zo draagt zijn platenlabel een naam met de drie cijfers, heeft Frenna de cijfers in zijn Instagram-naam staan, heeft hij eigen merchandise genaamd ‘Sieben’ en komt de 7 ook weer terug in 7Fest. Wat betekent het cijfer voor hem?

“Allereerst ben ik heel erg bijgelovig, daar begon het eigenlijk mee. Het getal 7 kwam vaak terug in alles wat ik deed, daardoor kreeg het getal een hele andere definitie. Dit cijfer staat voor mij voor overwinning na een nederlaag. Als je verloren hebt, zeggen wij altijd: je hebt een L gepakt. Het doel is om die L om te keren naar een overwinning, als je die L omdraait wordt het een 7. Daarom zie je het overal in terug.”

7Fest vindt plaats op zaterdag 23 juli en kaarten zijn te koop via 7Fest.nl.