Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 3 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

De Netflix-serie From Scratch wordt ‘mooiste serie van het jaar genoemd’ om déze reden

From Scratch is een Amerikaanse dramaserie gemaakt door Attica Locke en Tembi Locke voor Netflix. Geïnspireerd door de gelijknamige memoires van Tembi Locke, met in de hoofdrollen Zoe Saldaña en Eugenio Mastrandrea. Het verhaal gaat als volgt: een kunstenares wordt verliefd op een Italiaanse chef-kok en begint aan een reis vol liefde, pijn, veerkracht en hoop over verschillende continenten en door verschillende culturen. Veel kijkers verwachten een romantische film, maar dat is toch niet helemaal het geval. Toch wordt het wel al ‘de mooiste serie van het jaar’ genoemd.

From Scratch

De serie is gebaseerd op een echt verhaal, wat een serie meteen een extra laag geeft. De serie gaat over de Amerikaanse Amy, die naar Italië reist aan het drukke leven te ontsnappen. Dan ontmoet ze chef-kok Lino en worden ze verliefd. Het leven is prachtig, totdat Lino ziek wordt. Dat gaat gepaard met veel narigheid, emotie maar ook wel liefde. Een herkenbare situatie voor veel kijkers, want het leven is nou eenmaal oneerlijk en gaat met ups en downs. Daarom wordt het ook een van de mooiste series van het jaar genoemd, omdat het zo realistisch is. Het gaat niet alleen om ziekte, maar ook om familie, heimwee, adoptie en heel veel zaken die regelmatig voorkomen in het leven.

Het verhaal is geïnspireerd op het verhaal van de Amerikaanse Tembi Locke, die ook heeft geholpen bij de productie van de serie. Veel elementen van de serie zijn echt gebeurd, maar wel zijn bijvoorbeeld alle namen veranderd.

Heb jij ‘m al gezien? Wel wat zakdoekjes meenemen dus.

Deze films en series zijn in november op Netflix te zien