Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 28 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Doe jij al aan gezichtsyoga? Deze Instagram-filters helpen je om de juiste techniek onder de knie te krijgen

Fronsrimpels, kraaienpootjes, kringen, een onderkin.. allemaal dingen waarvan TikTokkers zeggen dat het minder kan worden door gezichtsyoga. Misschien heb je er al een keer van gehoord, want het is een trend die al langer rondgaat. Je kan gezichtsyoga doen met een massageroller, een gezichtsroller of een gua sha steen. Maar.. gebruiken we deze tools eigenlijk wel goed?

TikTokker Ali Rose Gray helpt ons door een hele handige tip te delen.

gezichtsyoga

We staan regelmatig in de sportschool voor een peachy butt maar we doen nog niet genoeg aan gezichtstraining. We zouden dit vaker moeten doen, omdat er uit onderzoek is gebleken dat dit daadwerkelijk tekens van veroudering verminderd. Northwestern University deed hier onderzoek naar. Ze leerden 32 gezichtsoefeningen aan een groep vrouwen tussen de 40 en 65 jaar. Deze vrouwen kregen de opdracht om twintig weken een paar keer per week gezichtsyoga te doen. Na twintig weken bekeek een groep dermatologen de voor- en nafoto’s van de vrouwen. De onderzoekers wisten niet in welke volgorde de foto’s waren genomen. Op de nafoto’s werden de vrouwen gemiddeld drie jaar jonger geschat.

TikTok

Op TikTok zagen wij een video voorbij komen van TikTokker @alirosegray. In de video vertelt ze dat er op Instagram-filters bestaan die je helpen bij het doen van gezichtsyoga. Voor de gezichtsyoga kan je Face Yoga van branko_babic_phiac_ademy gebruiken. Dit filter laat precies zien in welke richting je je gezicht moet trainen.

Gezichtsyoga
branko_babic_phiac_ademy

Als tweede raadt @alirosegray een filter aan die je helpt bij het gebruik van je gua sha steen. Ze gebruikt de filter Gua Sha Basic van Saybon.se. Wij konden deze filter helaas niet vinden en raden je Gua Sha Guide van basecamp_beauty aan. Deze filters kan je vinden op Instagram zelf.

Gezichtsyoga
basecamp_beauty

Bij het doen van de gezichtsyoga kan je het beste gebruik maken van een gezichtsolie of een cleanser op oliebasis.

Dit is hét geheim van Madison Bailey (uit Outer Banks) voor fleeky wenkbrauwen