Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 28 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Yolanda Hadid (ja, moeder van!) wordt jurylid in nieuw seizoen van Holland’s Next Top Model 2022

‘Hollands Next Top Model’ is na twee jaar terug van weggeweest en keert dit najaar exclusief terug bij Videoland. Dit seizoen is Loiza Lamers hét gezicht van de zoektocht naar een nieuw Nederlands topmodel en niemand minder dan Yolanda Hadid, voormalig topmodel én moeder van internationale supermodellen Gigi en Bella Hadid, neemt naast Loiza plaats achter de jurydesk. Loiza en Yolanda vormen met ieder hun eigen expertise de perfecte toevoeging aan het wereldwijd succesvolle topmodel format.

Mega zin in.

Holland’s Next Top Model

De kijker kan zich dit seizoen opmaken voor een vernieuwde versie van het alom bekende modellenprogramma. De modewereld is volop in verandering en HNTM verandert dit seizoen mee. Steeds meer diversiteit is zichtbaar, in zowel de fashionbladen als op de catwalk. De internationale modeshows en campagnes worden tegenwoordig gesierd door modellen van verschillende etniciteit en modellen in alle maten, van slank tot curvy. Hollands Next Top Model is op zoek naar iedereen die de potentie heeft om topmodel te worden, ongeacht hoe zij zich identificeren of presenteren.

Moeder van

De in Nederland geboren Yolanda Hadid kent de kneepjes van het vak, woont inmiddels al jaren in de Verenigde Staten en heeft haar beroemde dochters naar de top van de fashionindustrie weten te brengen. “Het is een droom om voor een nieuw seizoen van HNTM terug te keren naar Nederland. Ik ben blij om mijn ervaring uit mijn inmiddels 40-jarige carrière in de mode-industrie te mogen delen met de volgende generatie. Ik heb echt heel veel zin om het nieuwe topmodel te vinden.”

Presentatrice Loiza werd in 2015 gekroond tot winnares van de modellenwedstrijd en weet als geen ander hoe het is om als aanstormend model te strijden in een competitie als deze. “Dit is voor mij een enorme eer! Zeven jaar geleden won ik het programma zelf, zonder een idee te hebben van wat de toekomst zou brengen. En na al veel mooie klussen en ervaringen mag ik dit nu ook aan mijn lijstje toevoegen. Ik kan niet wachten om er een knallend seizoen van te maken.”

Heftige competitie

Onder leiding van Loiza Lamers volgt de serie de modellen die de strijd aan gaan voor die felbegeerde titel. Zij moeten zich voorbereiden op een heftige competitie, waarin ze kennismaken met de modewereld van nu en gaan werken met de allerbeste professionals uit het vak.

Loiza Lamers doet boekje open over verleden én huidige vlam