Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 10 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Loiza Lamers doet boekje open over verleden én huidige vlam

Het gaat goed met model Loiza Lamers. Zo werd onlangs bekend gemaakt dat ze hartstikke gelukkig is in de liefde en laat ze vol trots haar nieuwe vriend Jelle zien op Instagram. In een interview met Marie Claire vertelt Loiza openhartig over haar verleden en over haar huidige liefde.

Go Loiza.

Gendertransitie

We kennen Loiza allemaal van haar deelname aan Hollands Next Top Model. Haar ‘coming out’ werd in heel Nederland goed ontvangen en haar mede-kandidaten (plus Fred van Leer) waren verbaasd, geëmotioneerd en trots. Loiza was lang daarvoor al bezig met haar gendertransitie en is op haar achttiendde geopereerd. Ze vertelt in een interview met Marie Claire dat ze daar leven daarna pas echt kon beginnen. ‘Ik denk dat ik wel een redelijke inhaalslag heb gemaakt, op elk vlak’, vertelt ze over de periode daarna haar operatie. ‘En ik heb hier en daar ook de nodige ervaring met mannen opgedaan.’

Het prachtige model heeft niet het gevoel dat ze dingen heeft gemist. Een lange tijd was ze wel onzeker, ook door haar transitie. Loiza vertelt: ‘Ik heb me lang een meisje van zestien gevoeld als het om mannen en relaties ging, maar dat ben ik nu ook aardig aan het inhalen.’

Deze nieuwe films, series en documentaires verschijnen in oktober op Videoland

Dat inhalen, dat is goed gelukt. Zo goed zelfs, dat ze sinds kort dolgelukkig is met vriend Jelle. Ze vertelt iets meer over haar relatie: ‘Ik ben ontzettend verliefd. Jelle en ik leerden elkaar een paar maanden geleden kennen, en na een heel fijn tripje Parijs hebben we uitgesproken dat we er serieus voor willen gaan.’

Gek op Jelle

Dat Loiza zo gek is op haar nieuwe vriend, komt mede doordat ze het idee heeft dat het verleden bij hem helemaal geen ding is. ‘We konden er al heel snel open en eerlijk over praten en hij gaf mij meteen een heel goed gevoel. Hij laat me ook merken dat hij trots is op mij’, vertelt ze aan Marie Claire.

Ook gaat ze tijdens het interview dieper in op haar pestverleden, maar ook op negatief commentaar wat ze vandaag de dag nog steeds krijgt. ‘Niet fysiek, maar online is er altijd wel iemand die een opmerking maakt’ vertelt ze. ‘Dan lees ik dingen als ‘man-wijf’, ‘je zal nooit een vrouw zijn’, ‘je hebt geen bestaansrecht’, of: ‘als ik je tegenkom, dan krijg je een kogel.’

Heftig!