Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Gezondheid 3 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Gezond doen? Dit recept voor pizza met bloemkool als bodem is geweldig

Als het aan ons lag, zouden we elke dag wel pizza of pasta willen eten. Wij zijn dan ook dol op de Italiaanse keuken, maar helaas is dit niet altijd even gezond. Gelukkig blijven we creatief en zijn we altijd op zoek naar gezonde en ook vooral lekkere recepten. Want wie zei dat pizza ongezond moet zijn? Met bloemkool als basis voor je pizza kun je zoveel pizza eten als je maar wilt.

Bloemkool pizza

De supermarkten blijven ons verrassen met pizzabodems van courgette, paprika of bloemkool, maar dit lijkt leuker dan dat het daadwerkelijk is. De bodems bevatten namelijk maar 45 procent groente en ja, dat is al lang beter dan een normale pizzabodem, maar toch zochten wij nog even door naar een alternatief. Die hebben we inmiddels gevonden, want waarom zouden we niet gewoon een bloemkool gebruiken in plaats van pizzadeeg? We beloven dat het niet teleurstelt.

Ingredienten voor twee personen:

  • 1 bloemkool
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • Pakje salami
  • Pakje geraspte kaas
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano

Recept

Om te beginnen zet je de oven op grillstand, 200 graden. Snij de bloemkool in plakken en verdeel over een bakplaat. Doe hier een scheutje olijfolie overheen, voeg peper, zout en de helft van de andere kruiden, behalve de oregano, toe. Zet voor ongeveer een kwartiertje in de oven en draai dan om. Voeg nog een scheutje olijfolie toe en strooi de overige kruiden, behalve de oregano, eroverheen. Zet de bloemkool voor ongeveer tien minuutjes terug in de oven.

Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes en bak deze even kort in een pannetje. Snijd ook de ui in dunne ringen. Haal vervolgens de bakplaat met de bloemkool uit de oven. Verdeel de tomatenpuree en de oregano over de bloemkool en beleg deze met de paprika, ui, salami en kaas. Zet nog even in de oven tot de kaas is gesmolten en het er lekker crispy uitziet.

Eet smakelijk!

Elke dag taart eten? Met deze gezonde recepten kan dat