Audrey Garot
Audrey Garot Celebrities 13 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Giel de Winter over het vaderschap: ‘Ik ben stabieler dan ooit’

Giel de Winter is samen met zijn maatjes Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens al tien jaar lang het gezicht van StukTV. Sinds twee jaar is Giel niet alleen presentator en programmamaker, maar is hij ook vader van zijn zoontje Fedde. In het blad Grazia vertelt hij hoe het vaderschap hem bevalt.

Laten we zeggen.. het zit vol verrassingen.

Giel de Winter over het vaderschap

Het YouTube-kanaal StukTV van Giel, Thomas en Stefan bestond vroeger vooral uit gekkigheid en ze haalden de wildste streken uit. Tegenwoordig maken de jongens ook andere programma’s, want ook zij worden natuurlijk een stukje ouder én volwassener. “Ik ben nog steeds die kwajongen”, vertelt Giel. “Dat begon vroeger met de dagelijkse sleur doorbreken door grensborden van België en Duitsland te verplaatsen of over een pretparkhek te klimmen. Nu vooral door uitbundig te feesten. Ik ben wat rustiger en verstandiger, meer volwassen.”

Inmiddels is Giel dus ook vader en dat heeft zijn leven erg veranderd. Hij vertelt dat hij het belangrijk vindt om het goede voorbeeld te geven aan zijn zoon. Ondanks zijn drukke leven, wilt hij wel tijd vrijmaken voor zijn kind. “Tuurlijk zal hij weten dat ik altijd een beetje rock-’n-roll ben. Tegelijkertijd heb ik sinds twee jaar andere prioriteiten. Ik probeer bijvoorbeeld minimaal vier keer in de week ’s avonds samen met mijn gezin te eten en m’n zoon naar bed te brengen. En hoe laat ik in het weekend ook thuis kom na een show, de volgende ochtend sta ik weer naast mijn bed om de rest van de dag samen te zijn. Hierdoor ben ik ook stabieler dan ooit.”

Kwetsbaar

Giel vertelt dat het vaderschap hem heel erg heeft verrast en kan hij zich soms zorgen maken om de kleinste dingen. “Het leven draait niet meer alleen om mij. Ik kan me ook ineens heel erg zorgen maken. Zit ik ’s avonds bij de babyfoon of bij z’n bed om te checken of alles wel goed gaat.” Zelf vindt hij die kwetsbaarheid best heftig en leert hij nog elke dag van het vaderschap. “Ik ben nu ruim twee jaar vader en leer nog elke dag.”

Jessie Jazz Vuijk openhartig in eigen podcast: ‘Ik ben een alcoholist’