Renée
Renée Gezondheid 16 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Geen één man klaagt nog over het dragen van een condoom als je deze tip met hem deelt

Daar liggen jullie dan: samen, naakt op bed. Of de tafel. Of wat dan ook je gekozen plek is voor het moment suprême. Je wil het veilig doen met een condoom, maar je weet dat je partner het niet chill vindt. Maak je geen zorgen, je hoeft niet jullie moment af te blazen. Met de volgende tip schijnt het dragen van een condoom fijner te zijn voor een man.

Het zit niet lekker, of hij voelt niks. Mannen verzinnen genoeg redenen om maar geen condoom te hoeven dragen. Maar als verstandige meid ben jij natuurlijk op iedere situatie voorbereid.

Gebruik glijmiddel bij je condoom

Klaagt je bedpartner over condooms gebruiken? Dan kun je hem vanaf vandaag gaan vertellen dat een beetje glijmiddel op waterbasis (heel belangrijk, waterbasis) al zijn zorgen laat verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Hoe zit het? Je snapt wel waarom condooms aan de búitenkant glijmiddel hebben. Maar laat hem eens één, maximaal twee druppels glijmiddel in het puntje van het condoom te doen voordat hij ‘m omdoet. Dit zou fijner zijn voor hem om te dragen als hij er normaal gesproken geen fan van is.

Kies altijd voor glijmiddel op waterbasis

Je gebruikt een condoom om een mogelijke zwangerschap en SOA te voorkomen. Daarom vind je het vast minstens belangrijk om voor glijmiddel op waterbasis te kiezen. Waarom? Omdat glijmiddel op olie- of siliconenbasis de structuur van een condoom kan aantasten. Het gevolg lijkt ons duidelijk: je condoom gaat scheuren.

Daarnaast is het heel belangrijk om niet teveel glijmiddel ín het condoom te gebruiken. Het is namelijk geen pretje als het condoom afglijdt. En verder is er nog één ding belangrijk: heb plezier met elkaar.

Meer over seks:

NSMBL