Kim van der Blom
Kim van der Blom Life 5 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Dit is er mis met het Gouden Televizier-Ring Gala

Het is bijna tijd voor ‘de Nederlandse Emmy’s’: Het Gouden Televizier-Ring Gala. Elk jaar komt het prijzenfestijn weer in opspraak door gebrek aan diversiteit en inclusie. Het probleem begint uiteraard bij de zenders en de programma’s, door de kansen die zij aan mensen geven. Toch slaat ook het Gouden Televizier-Ring Gala de plank volledig mis (again).

Gouden Televizier-Ring Gala 2021

In de mediawereld zien we steeds meer verschuivingen. In de tv-wereld staan steeds meer vrouwen aan de top en daarnaast krijgen ook meer mensen van kleur de kans om zichtbaar te zijn. Maar het kan altijd beter. Dit laat ook het Gouden Televizier-Ring Gala nu zien. En dan gaat het niet zozeer om de nominaties, maar juist om het presentatieduo van dit jaar.

Op 14 oktober vindt het Gouden Televizier-Ring Gala plaats en het wordt dit jaar gepresenteerd door Jan Smit en Rik van der Westelaken. Tuurlijk een goed duo, ze zijn getalenteerd en weten wat ze doen. Maar twee blanke mannen? Het is 2021. Hier doet de organisatie toch iets verkeerds.

Diversiteit en inclusiviteit

Al jaren zijn diversiteit en inclusiviteit een probleem in de mediawereld. Met de keuze van het presentatieduo, wordt dit toch weer bevestigd. Waarom niet twee vrouwen? Waarom niet iemand van kleur? Er zijn genoeg getalenteerde mensen.

Het gala heeft al meerdere keren kritiek gehad op hun gebrek aan diversiteit. Als je kijkt naar de lijst van mensen die het gala hebben gepresenteerd, zie je eigenlijk alleen maar blanke mensen. En die mensen zijn vooral mannen. 2021 was toch het jaar om deze keuze te verbreken?

Gouden Televizier-Ring Gala kies volgend jaar voor diversiteit en inclusiviteit! Ga bijvoorbeeld voor Edsilia Rombley, Raven van Dorst of Nikkie de Jager, om het gala te presenteren. Wij kijken er naar uit!

Famke Louise krijgt een eigen realityserie op Videoland en dit is wat we weten