Redactie
Redactie Life 31 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Culinaire vakantie: dit recept voor Griekse kapsalon wil je proberen

Eten is het hoogtepunt van onze dag. Italiaans, Japans, Mexicaans: yes please! Nu hebben we weer en heerlijk recept voor jullie gevonden, die je terugbrengt naar je vakantie in Griekenland, namelijk de Griekse kapsalon. Wij vertellen je precies hoe je die maakt.

Vergeet je fles Ouzo en de Tzatziki niet!

Recept voor Griekse kapsalon

We kennen de kapsalon natuurlijk van de shoarmazaak met frietjes, döner en kaas. Deze versie is ietsje anders, en daardoor ook wat gezonder.  Je maakt deze Griekse kapsalon van Chicks Love Food namelijk met kip, zoete aardappelfriet en feta.

Dit heb je precies nodig:

Zoete aardappelfriet (kant en klaar of zelf maken)
Kipfilet
Gyros kruiden
Feta
olijven
Rode ui

Bak de zoete aardappelfrietjes en doe die onder in een ovenschaal. Snij de kipfilet in stukjes en kruid ze met de gyros kruiden. Bak ze vervolgens en doe de kip boven op de zoete aardappelfriet. Verdeel daarover de rode uienringen, olijven en feta en stop het geheel in de oven.

Als je er meer groenten aan wil toevoegen kun je altijd nog cherrytomaatjes toevoegen of komkommer.

Het lekkerste is om deze Griekse kapsalon te eten met Tzatziki, want dat is natuurlijk hét Griekse sausje/bijgerecht en het maakt de kapsalon lekker fris.

Het is een makkelijk gerecht dat je binnen 30 minuten op tafel zet, en het is ook superlekker voor straks op een zomerse avond. Dat Griekse eten geeft ons toch een beetje vakantie vibes.

Voor het precieze recept, hoeveelheden en baktijd kun je het recept hier vinden op Chicks Love Food.

Meer lekkers om te eten