Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 9 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Ohlala – 6 simpele manieren om je haar weer te laten glanzen

Festival season has started dus jij wilt er nu natuurlijk op je best uitzien. Je scoort de leukste outfits, oefent je make up skills a la Nikkie Tutorials en zorgt ervoor dat jouw haar fantastisch zit. En dan kom je erachter dat jouw haar er best dof uitziet.

Haar laten glanzen

Dat willen we natuurlijk niet – met deze 6 simpele manieren laat je jouw haar weer glanzen.

1. Gebruik een conditioner

Een simpele tip die we vaak vergeten na het haren wassen: investeer in een goede conditioner en gebruik deze elke keer nadat je jouw haar gewassen hebt. Door conditioner gaat jouw haar glanzen en wordt het lekker zacht.

2. Gebruik leave-in conditioner

Doe jij na het douchen al eens leave-in conditioner in je haar? Dit zorgt ervoor dat jouw haar ook als het droog is nog gevoed wordt. Hier vind je de beste leave-in conditioners voor elk haartype.

3. Föhn niet te warm

Grijp jij ‘s morgens naar de föhn om jouw haar te stylen? Dat kan prima, maar zorg ervoor dat jouw haar niet te warm staat. De warmste stand is eigenlijk een no go. Ja, jouw haar droogt er sneller door, maar het droogt er ook sneller van uit en kan door de hitte beschadigen. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

4. Gebruik eens per week een haarmasker

Nog meer voeding voor jouw haar haal je uit een haarmasker. Gebruik dit middel voor glanzende haren niet vaker dan 1 x per week, want je wilt ook niet dat jouw haar té veel voeding moet verwerken.

5 x écht goede haarmaskers die je quarantainekapsel instant herstellen

5. Geef je haar ook eens een dagje rust

Stijl je jouw haar elke dag, of zit jouw haar juist elke dag in een strakke knot? Het is ook goed om jouw haar soms even rust te geven. Kies een dag waarop je (bijna) niets te doen hebt, en laat je haar even voor wat het is. Zo’n rustdagje kan ervoor zorgen dat jouw haren even een reset krijgen.

6. Was je haar niet te vaak

Een tip voor op de lange termijn: het is niet goed om elke dag je haar te wassen. Daar droogt je haar van uit en dat zorgt voor een doffe uitstraling. Hoe vaak je jouw haar écht zou moeten wassen voor glanzende lokken, lees je in het artikel hieronder.

Aha! Dit is hoe vaak je eigenlijk je haar moet wassen voor een glanzend en gezond kapsel

Self